4 de nov. 2015

Esbergínia parmesana - lasanya vegetariana (amb Thermomix)

Recepta de lasanya vegetal: albergínia parmesana. Blog Pebre i xocolata

Fa poc que he "actualitzat el hardware" de la cuina. Si. He canviat de Thermomix. Estic ara en la flamant TM5, i n'estic encantada! A més, l'empresa Vorwerk té un servei d'atenció al client molt complert, i la Gemma (la noia que ha vingut a casa) és encantadora!

Després de vendre la Thermomix ha vingut -uns dies després- a fer una visita de seguiment i a cuinar un altre plat (resoldre dubtes, proposar noves idees, fer-la petar). I hem cuinat les albergínies a la parmesana del llibre "Dieta Mediterránea". Són boníssimes, i es fan fàcilment sense gaire (gens) de complicació. Els/les que teniu Thermomix ho sabeu ;)

Mireu:

Ingredients: (per 3-4 persones)

  • 800 gr de tomàquets sencer pelats (jo he fet servir una llauna de tomàquets gran)
  • 70 gr d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sucre (opcional)
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta d'orenga
  • Un parell de branques d'alfàbrega fresca (només les fulles, al gust)
  • 1-2 esbergínies (depèn de la mida i de la gana) tallades a rodanxes de mig cm
  • 100 gr de formatge parmesà ratllat (o altre formatge sec)
  • 150 gr de formatge motzarella (1 bola o més, al gust)


Procedim:
Posem els tomàquets escorreguts al vas. Triturem 5 segons/vel 5.

Hi afegim l'oli, el sucre (si veieu que el tomàquet és àcid), la sal, l'orenga i l'alfàbrega.

Preparem el recipient varoma. Hi posem els talls d'esbergínia "en vertical", recolzant-los a les parets fins que hi sigui tota, intentant no "bloquejar" els forats del recipient, per on ha de circular el vapor.

Col·loquem el varoma damunt la tapa del vas de la THX. Programem 30 minuts/varoma/vel 1.

Passada l'estona comprovem que l'esbergínia i el tomàquet estiguin ben cuits, i si és així, podem passar a muntar el plat. Si no, ho programem uns minuts més, temperatura varoma/vel 1. Si us agrada el tomàquet més "fí", tritureu-lo uns segons. A mi m'encanta com queda sense triturar.

Pre-escalfem el forn a 200ºC i mentrestant, muntem el plat: a un recipient que pugui anar al forn hi posem un terç de l'esbergínia, damunt hi escampem un terç del parmesà ratllat, mitja motzarella laminada i un terç de la salsa de tomàquet. Repetim aquests passos dues vegades més, però a la última tanda no hi haurà mozzarella, passarem d'esbergínia a tomàquet i per damunt el formatge ratllat.

Ho enfornem 15 minuts a 200ºC i finalment ho gratinem uns minuts més, al gust.

Queda boníssim. M'agrada la Thermomix :D

Lassanya d'albergínia. Recepta del blog Pebre i xocolata

6 comentaris:

  1. Ohh quina sort!! això és un súper equipament de cuina!! jo les he fet a la manera tradicional i són hiper mega súper bones!! un petó!

    ResponElimina
  2. Yo también la tengo y estoy súper contenta con ella, con tu permiso me llevó tu receta y la pruebo se ve deliciosa!!
    Un peto

    ResponElimina
  3. Si que està bé això de la Thermomix!. Jo no la tinc, però segur que les receptes es poden adaptar fàcilment!Que vagi bé, Clara

    ResponElimina
  4. Noia, la màquina deu ser una passada...però l'artista que la fa funcionar, és a dir, tu, també!!! Quin goig de plat! Petonarros!

    ResponElimina
  5. Ha d'estar boníssima! la faré!

    ResponElimina
  6. Ha d'estar boníssima! la faré!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari