6 d’oct. 2015

Pastís d'aniversari: Corona o Bundt cake de xocolata



Ja tenim la tardor aquí! M'encanta la fresca, l'aire, la pluja, les fulles, les castanyes, les carbasses... (i ja prou de posar-me happy hippy!). També m'agrada que arriba el meu aniversari! I el de la meva filla gran, que ha fet 7 anys.

Avui us deixo un dels pastissos que vaig fer per posar-hi espelmes. L'he fet en diverses ocasions. De fet, el vaig portar a la Fira del Llaminer del 2013 i va tenir força èxit.

És una massa densa que pot quedar un pèl seca si ens passem amb el cacau en pols, però amb un molt bon gust de xocolata. En aquest cas he volgut donar-li un aspecte més vistós i per això hi he posat una cobertura de xocolata rosa que té gustet de maduixa (de Chocolat Factory). En altres ocasions hi he posat un glacejat senzill, o simplement sucre llustre. En tot cas, és un bon pa de pessic que acompanya fantàsticament un cafè o un bon tè.

Però ALTO! Abans de passar a la recepta, anunciar-vos que estic molt contenta de que Pebre i xocolata sigui el blog proposat pel repte Del blog al plat del mes d'octubre (el meu mes!) de Destapant cassoles. Moltes gràcies Mercè! Així que endavant, entreu i remeneu!


Recepta d'Objetivo: Tarta Perfecta d'Alma Obregón
Ingredients:
  • 250gr de xocolata negra
  • 220 ml de llet
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • 200 gr de sucre
  • 4 ous
  • 250 ml d'oli d'oliva suau
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 300 gr de farina
  • 1 culleradeta i mitja d'impulsor (llevat) químic
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 150-200 gr de xocolata rosa (per la cobertura)

Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC. Engreixem i enfarinem lleugerament el motlle que vulguem fer servir.

Fonem la xocolata negra al microones a tandes curtes i a baixa potència. Reservem.

Barrejem la llet i el suc de llimona i ho deixem reposar uns 10 minuts. Reservem.

Tamisem la farina, el cacau i el llevat. Reservem.

Batem els ous i el sucre a mitja potència fins que guanyin volum. Hi afegim l'oli poc a poc sense parar de batre, i hi afegim també l'extracte de vainilla.

Sense parar de remenar, hi afegim la meitat de la barreja de la farina, després la meitat de la llet. Acabem la farina i també la llet. Quan la barreja sigui homogènia hi afegim la xocolata desfeta i remenem fins que s'hagi escampat bé.

Aboquem la massa al motlle i ho enfornem uns 50 minuts, fins que al punxar el pastís l'escuradents surti net.

Al cap d'uns minuts, que no cremi tant, el desemmotllem i el deixem refredar completament damunt d'una reixeta.

Quan sigui completament fred podem acabar-lo: fonem la xocolata de la cobertura al microones, a baixa potència i tandes curtes de temps. Quan sigui líquida l'aboquem amb més o menys gràcia damunt del pastís. Hi podem empolsinar xurrets de colors o qualsevol altra cosa que acabi de donar-li el toc de festa.

Quan la xocolata sigui dura (un parell d'hores com a míni a temperatura ambient) ja estarà a punt!


8 comentaris:

  1. A mi también me encanta el Otoño y para mí es la estación más bonita. Felicidades para las dos que veo que estaréis de celebración ya mismo. el pastis delicioso. un besote.

    ResponElimina
  2. No recordo si t'ho vaig dir per facebook o per Instragram.....espectacular!!! ESPECTACULAR!!!!!
    Petons,
    olga

    ResponElimina
  3. Segur que la teva filla va quedar encantada amb aquest pastís, i amb la cobertura de color rosa ;)
    Genial del blog al plat, ara mateix vaig a xafardejar una mica a veure quina recepta faig :)

    ResponElimina
  4. A la tardor sembla que ve més de gust encendre el forn i fer meravelles d'aquestes com la que ens ensenyes avui! t'ha quedat molt maco!!! segur que a la teva filla li va encantar!!! Ah! remenarem el blog...

    ResponElimina
  5. Felicitats a tu i a la peque!!! Segur que amb aquest pastís, la celebració va sortir rodona! M'encanta el glacejat rosa...que a casa causaria furor!!! Petonarros!

    ResponElimina
  6. un bon pastis de¡'aniversari!!!!! la glaça rosa segur que va trionfar amb la teva nena ;) petonets

    ResponElimina
  7. UAAAALA QUINA PINTA!, segur que vau celebrar-ho la mar de be, i amb aquest pastís tan bonic!, té un aspecte que convida a clavar-hi les dents!, jajaja, i ara....a remenar el teu blog i a començar a dubtar quina recepta fer...m'ho passaré pipa!. A reveure!

    ResponElimina
    Respostes
    1. uixxx...un altre cop...soc la Mercè de Destapant Cassoles, però no m'he fixat i he entrat amb el nom de ma filla....

      Elimina

Agraeixo molt el teu comentari