Coca de xocolata i pinyons: el millor berenar

recepta de coca de xocolata


Avui vinc amb una recepta que tinc "a la recàmera" des de fa mesos. Vaig fer aquesta coca de xocolata i pinyons per poder apartar-ne una mica de massa, que vaig fer servir per fer la coca de Sant Joan. Si, m'he adonat que quasi totes les últimes receptes del blog són coques. Què voleu que us digui, els he perdut la por i ens encanten!!

Totes dues coques són boníssimes. Recepta d'en Xavier Barriga (és clar). Recomana fer les coques amb massa mare, però sense també queda boníssima, gustosa, aromàtica, esponjosa... En fi, que també recomano fer-la fins i tot si no disposeu de massa mare.

Es pot cobrir amb el que us agradi més: xocolata, fruita confitada, sucre, fruita seca...

Per cert, participeu aquest mes al repte de Destapant Cassoles, Del blog al plat? Ja heu triat recepta?? Intentaré anar penjant al Facebook receptes "antigues", a veure si us dono idees ;)

Ingredients:

  • 250gr de farina de força (important que sigui de força)
  • 1 pessic de sal
  • 50 gr de sucre
  • 1 ou gran (uns 75 gr)
  • 50 gr de mantega
  • 95 ml d'aigua
  • 20 gr de llevat fresc
  • ratlladures de 1/2 llimona
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • xocolata per untar (tipus Nocilla o Nutella)
  • pinyons

Procedim:
Posem tots els ingredients a un bol per pastar-los, excepte la mantega i el llevat. Amassem amb ritme fins que tots els ingredients s'hagin integrat, i aleshores anem afegint la mantega, que haurem tallat a daus i que ha d'estar freda. És important que la temperatura de la massa no pugi gaire. Si cal, alterneu estones d'amassat amb estones de nevera (especialment si amasseu a mà).

Quan la massa sigui llisa i no sigui tan enganxifosa, hi afegim el llevat, que podem dissoldre amb una mica d'aigua (dos ditets).

Quan la massa estigui llesta (ja no s'enganxa a les mans o al bol), la deixem reposar a un bol untat amb oli i tapada amb un drap durant una hora i mitja, aprox.

Després dividim la massa en dues porcions, per fer dues coques, els donem forma de bola, i les deixem a la nevera tapades amb un drap. La intenció és que la massa es refredi per poder manipular-la millor.

Mitja horeta després podem estendre les boles amb un corró i donar-los forma de coca. Han de tenir 1 cm de gruix, aprox.

Pintem les coques amb una mica d'ou i les deixem llevar a un lloc sense corrents d'aire fins que hagin doblat el volum.

Un cop hagin fermentat, posem la xocolata a la mànega pastissera i l'escampem per sobre. Hi repartim els pinyons per sobre, i el sucre.

Escalfem el forn a 190ºC. Quan arribi a aquesta temperatura, enfornem les coques entre 12 i 14 minuts.

Espereu a que es refredi abans de devorar-les!

recepta coca xocolata

12 comentaris:

  1. Aquesta coca de ben segur que faria les delícies de nens i no tan nens!!

    ResponElimina
  2. Quina salivera veient-la!! i avui que no puc parar ni a berenar... en fi, espero que n'hagueu gaudit d'allò més, un petonàs!!

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta coca!! La tinc pendent.. a veure si m'animo aviat!!
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
  4. Quina coca! Gracies a la iniciativa Del blog al plat he conegut el teu blog i m'ha agradat molt, en especial les receptes de dolços i coques. Són impressionants.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  5. Marta quan vaig veure la foto al Facebook ja em va robar el cor: genial! I per una amant de les masses fermentades és una verdadera tentació :)
    Per cert, això de "del blog al plat" ... com funciona? Sembla molt interessant!!
    Petons guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt senzill! Cada mes es proposa un blog i qui vulgui participar al repte ha d'escollir i publicar una de les receptes d'aquest blog, al propi. Mira el blog de la Mercè, la organitzadora del repte: http://destapantcassoles.blogspot.com.es
      Bon cap de setmana!
      Marta

      Elimina
  6. que buena esta coca niña, que bien que la sacaras de la recámara porque a mí me ha gustado, sisi ya puedes decir que es la mejor merienda. besotes bonita y buen finde.

    ResponElimina
  7. que buena esta coca niña, que bien que la sacaras de la recámara porque a mí me ha gustado, sisi ya puedes decir que es la mejor merienda. besotes bonita y buen finde.

    ResponElimina
  8. Donen feina les coques però mira que són bones!!
    Quina llàstima haver-me enterat ara del repte!! ho sento!! :-(
    Una abraçada,
    Marta

    ResponElimina
  9. Amb un bon cafè amb llet i un bon tall d'aquesta coca et quedes com una reina!! t'ha quedat fantàstica!!

    ResponElimina
  10. quina pinta tan sensacional!!!! Ara mateix en menjaria un bon tros per esmorzar ;P

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari