Tiramisú deliciós!

recepta de tiramisú

El tiramisú és un dels meus plats preferits per postres. És el típic que em demano al restaurant si en tenen. Bé, tiramisú o el coulant de xocolata, que em perd quan està ben preparat...

Fa poc que l'he començat a cuinar, el tiramisú, però el cert és que cada vegada que l'he fet ha tingut MOLT èxit, així que ja és d'aquelles postres que "s'ha quedat" a casa.

A mi m'encanta la combinació del gust del cafè "emborratxat" amb el cacau i la delicadesa lleugerament àcida del mascarpone... A més a més és senzillíssim de preparar! Només us recomano que el prepareu i el deixeu reposar d'un dia per l'altre... Els sabors s'intensifiquen i s'amoroseixen notablement. La diferència es nota!


Ingredients: (per unes 6-8 persones)

  • 4 rovells d'ou
  • 2 clares d'ou
  • 100-150 gr de sucre fi (segons su us agrada més o menys dolç)
  • 500 gr de mascarpone
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (opcional)
  • 200 ml de cafè acabat de fer
  • 1 copeta de Cointreau, rom, o licor de cafè... (al gust del consumidor)
  • 200 gr de melindros (jo prefereixo els que són "durets", que no queden tan estovats un cop fet el tiramisú)
  • 1 cullerada de cacau en pols sense sucre
  • 50 gr de xocolata negra de bona qualitat


Procedim:
Preparem el cafè, el barregem amb el licor i ho deixem refrefar una mica. Mentrestant, muntem les clares a punt de neu. Reservem.

En un bol prou gran, batem els rovells amb el sucre fins que guanyi una mica de volum i consistència. Hi afegim la vainilla i remenem bé. Hi afegim el mascarpone i batem amb delicadesa.

Afegim a la mescla les clares a punt de neu i remenem suament de baix cap amunt fins que quedi integrat. Reservem.

Posem els melindros a un plat pla i els reguem amb el cafè. No cal enxopar-los totalment ja que després, durant el temps de repòs del tiramisu, s'acabaran d'estovar.

Posem una capa de melindros remullats a la base de la plata o dels gotets on vulguem servir les postres. Al damunt una capa de la mescla del mascarpone. Hi ratllem una mica de xocolata per damunt.

Repetim amb una capa de melindros, una altra de mascarpone i la xocolata ratllada al damunt, i en acabar ho empolsinem amb una mica de cacau en pols passant-lo per un tamís o colador fi, que no caiguin grumolls.

Ho tapem amb una tapa o film transparent (intentant que no toqui al cacau, quedarà més bonic si no s'aixafa) i ho deixem reposar com a mínim 3 hores a la nevera, molt millor si és d'un dia per l'altre.

Tasteu-lo i ja em direu... Unes postres delicades i delicioses!

recepta tiramisu

8 comentaris:

  1. Delicioso a mi también me encanta el tiramisu y este tuyo tiene una pinta que parece que me llega su olorcito hasta aquí.
    Un petò

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanta, com a tanta gent, oi?? i et pots creure que no l'he fet mai? és l'especialitat d'una de les meves germanes... així que li deixo en primícia! un petó!

    ResponElimina
  3. Me encanta y este se ve genial.
    Besos crisylaura.

    ResponElimina

  4. Marta; Un encant de pastís, aquest el de tiramisú.
    Jo el tinc a pendents des de fa bastant de temps, la veritat i quant el veig sempre em dic, Josep, el tens que fer...
    Salutacions Marta¡¡ :O)

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!!! A mi m'agrada molt el tiramisú, però el vaig fer una vegada i em va quedar força líquid...i ja no ho tornat a provar!! Tens un blog preciós i per cert!!..j o sóc de Sant Cugat...quina casualitat!!
    Ens veiem per aquí, Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Clara! Encantada de conèixer una altra santcugatenca!

      Elimina
  6. Una super versió d'una gran aportació de la cuina italiana a la gastronomia mundial...quan el menjo és de les comptades ocasions en que tasto el cafè! Petons!

    ResponElimina
  7. Doncs ja l'hem tastat, segons la teva recepta. Estava de morrrrt! A veure si es veritat que dema encara estara mes bo!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari