16 de jul. 2014

Magdalenes de xocolata amb frosting de xocolata

Pebre i xocolata: madalenas de chocolate con cobertura

Si, ja ho sé, fa cosa engegar el forn amb la calor que fa, és el tòpic de moda dels blogs de cuina, però jo em sacrifico ;)

Avui us porto una recepta d'unes magdalenes que ja vaig fer fa setmanes i que no sé ben bé per què, encara no havia publicat. Alguns que em seguiu a Instagram potser sí, que les vau veure: aquí.





La recepta l'he tret del blog Objetivo: Cupcake Perfecto. Quan la vaig veure per primer cop, la manera entusiasta de parlar-ne de l'Alma Obregón (l'autora), em va convèncer de que valia la pena fer-la. I si, són uns cupcakes molt bons amb un gust intens de xocolata, un toc deliciós de cafè, que en reforça les notes amargues (que em pirren). I són molt resultons si es presenten a una festa o berenar especial. Light no són, això també us ho dic, però si a hores d'ara no hem culminat la operació bikini, ja no cal que ens hi posem ara, no creieu?

Ingredients:

  • 2 ous
  • 115 ml de nata líquida per postres
  • 80 ml d'oli de girasol
  • 20 ml de xarop de canya (sembla mel però és un tipus de sucre)
  • 20 gr de mantega fosa
  • 60 gr de sucre blanc
  • 60 gr de sucre morè
  • 120 gr de farina
  • 35 gr de cacau en pols sense sucre
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
  • 1 pessic de sal
  • 40 gr d'ametlles mòltes
  • 200 gr de xocolata negre trossejat


Per la ganache o frosting de xocolata:

  • 165 gr de xocolata negra trossejada
  • 135 ml de nata líquida per postres
  • 35 gr de mantega
  • 1 cullerada d'Amaretto o altre licor (Baileys, proposa ella. Jo no en vaig posar cap)

Procedim amb el frosting:
Posem la xocolata trossejada en un bol.

Posem la nata a un cassó al foc. Quan arrenqui el bull l'aboquem damunt de la xocolata i remenem fins que la xocolata s'hagi fos.

Hi afegim la mantega i el licor desitjat i remenem fins que la barreja sigui homogènia.

Tapem el bol amb film transparent i deixem que es vagi refredant.

Procedim amb les magdalenes:
Pre-escalfem el forn a 180ºC. Barregem els primers 7 ingredients de la recepta i ho reservem.

A un bol a part, tamisem la farina, el cacau, el llevat i el bicarbonat. Barregem aquesta mescla a l'anterior (líquida). Hi afegim les ametlles mòltes i la sal, i finalment els trossets de xocolata. Ho remenem perquè tot quedi ben barrejat i repartim la massa pels motlles de magdalena que haurem preparar a dins d'una safata amb forats per a posar les magdalenes. No els omplim més de 2/3 de la seva capacitat.

Els fiquem al forn uns 20-22 minuts i un cop fora, els deixem refredar al damunt d'una reixeta.

Amb l'habilitat que cada ú tingui, els decorem amb el frosting i els podem consumir, fins i tot a dues mans si no es pot evitar.


8 comentaris:

  1. Les receptes de l'Alma són tan bones com calòriques, normalment! Et van quedar genials...miraré de trobar-te a l'instragram...però encara no sé massa com va! Petons!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta! A mi tampoc no em fa mandra encendre el forn, ahir justament ho vaig fer per preparar una recepta que ja presentaré al blog. Aquestes magdalenes són una delícia boníssima per qualsevol moment del dia!! Petons

    ResponElimina
  3. pels amants de la xocolata unes magdaenes ideals. petonets

    ResponElimina
  4. Nooooo avui somniaré amb les teves magdalenes.... que bones. Petonets guapa.

    ResponElimina
  5. Munnnnnnn Lastima que no se haya inventado la degustación virtual.

    ResponElimina
  6. Com se m'havia passat aquesta recepta? Divines!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  7. Per poder tastar unes magdalenes tan bones com aquestes, jo també faria una excepció i encendria el forn, je je je...

    ResponElimina
  8. Que ricas!!, me acabo de encontrar con tus cup cakes en plena hora de la merienda, y haga calor o no, me comería unas cuantas!! Te han quedado muy chulas, besos!!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari