Galetes amb lacasitos

Galletas con lacasitos

Com passen les setmanes! Sóc conscient de que he abandonat el blog des de fa molts dies, se m'han passat els reptes als que acostumo a participar, no he passat pels vostres blogs per xafardejar... ho sento. No tinc cap disculpa, simplement no he tingut gaires ganes de cuinar i menys encara de fotografiar i escriure el post.

I això que he cuinat... i força! Per ara us deixo amb unes galetes amb lacasitos que he tret del blog Cuinar cada dia amb la Rosa i la Carme que són perfectes per a fer amb nens, ara que ja han acabat escola i molts d'ells ronden per casa sense saber gaire què fer.

Jo he adaptat la recepta perquè no m'agraden gaire les nous, i segur que les repetiré afegint-hi altres coses: ametlles, nabius, panses, xips de xocolata blanca o negra... És una bona recepta de galetes-base per a fer i anar improvisant amb els petits de la casa.

Ingredients:

  • 120 gr de mantega a punt de pomada (temperatura ambient)
  • 110 gr de sucre morè
  • 1 ou
  • 300 gr de farina tamisada
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 2 grapadets de lacasitos


Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC.

Barregem la mantega punt de pomada amb el sucre fins que quedi ben integrat. Hi afegim l'ou una mica batut, la farina tamisada i el llevat. Ho barregem fins que quedi ben homogeni.

Hi afegim quasi tots els lacasitos (en reservem uns quantets) i remenem (amb compte) perquè es reparteixin per la massa.

Fem boletes de la mida desitjada i les posem damunt de paper vegetal i de la safata del forn, i les aixafem una mica amb el dors d'una cullera, amb una foquilla, o amb unes manetes innocents que ens hi vulguin ajudar.

Per assegurar-nos de que els lacasitos es vegin ben guapos, ara podem incrustar-ne uns quants dels que havíem reservat a cada galeta, combinant els colors que ens agradin, o col·locant-los de la manera que creiem que quedi millor.

Les enfornem uns 15-20 minuts a 180ºC fins que es daurin una mica. Les treiem del forn i al cap d'uns 5 minuts, les passem a una reixeta fins que es refredin del tot.

A casa van volar en un berenar. Van agradar a grans i petits. Ja m'ho direu!


7 comentaris:

  1. Que preciosidad de galletas!!
    Un beso

    ResponElimina
  2. M'agrada fer-ne a casa! L'última vegada en vaig fer moltes, per a regalar als meus petits alumnes de l'hort, i van quedar encantats! Segur que en vau gaudir molt, també!

    ResponElimina
  3. A mi també m'agrada molt fer galetes a casa, i com que tinc lacasitos i la meva neboda inquieta que li encanta la cuina... hauré de buscar una tarda i "mano a mano" fer-les, queden xulíssimes! un petó!

    ResponElimina
  4. El final de curs escolar i principi d'estiu sempre és una època caòtica...jo tampoc he viatjat pels blocs amics tan com m'agrada...en fi...potser amb la calor arriba una mica de tranquilitat...o no...En qualsevol cas, fantàstiques i acolorides galetes...jo en faig unes de semblants que vaig aprendre de la Pili Folch, de The pink cake factory...i són delicioses! PEtons!

    ResponElimina
  5. Un gran clàssic de la blogosfera! Jo encara no les he fet mai, les teves m'encanten i les fotos amb aquesta petita maneta, són un encant! Un petó maca!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  6. Amb aquestes galetes fas feliç grans i petits!! bona setmana!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari