19 de maig 2014

Iogurt casolà - versió 2

Yogur casero

Una de les primeres receptes que vaig publicar al blog va ser la de iogurt casolà. N'he fet moltes vegades més, des d'aleshores, i he simplificat la recepta. També n'he après molt i ja tinc les meves marques de iogurt i llet preferides per arribar a aconseguir l'acidesa i textura que ens agrada.

Podria semblar una tonteria, però si feu servir (sense ànim de fer propaganda i per posar uns exemples) La Fageda o Danone, llet fresca o esterilitzada, sencera o semi, els resultats varien molt. I finalment, l'estona que deixem els iogurts fent-se, també, evidentment. Recomano a qui comenci i no hagi obtingut els resultats desitjats, que vagi variant de marques fins a trobar el que funcioni millor per a tu.

Ingredients: (per a uns 8 iogurts de "mida comercial" o 6 dels que venen amb la iogurtera)

  • 1 iogurt natural
  • 1 l de llet sencera

Procedim:
Barregem i batem bé el iogurt amb la llet. Ho repartim en els gotets de la iogurtera o els que vulguem fer servir, i els posem a dins de la màquina.

Tapem la màquina i activem el programa. El màxim de temps que em permet la meva màquina és 15h. Passada aquesta estona, la màquina s'apaga i jo encara ho deixo unes hores més (fins a 3-4 hores més), que es refredin tranquil·lament. Aquesta estona de refredat ajuda molt a que el iogurt adquirexi consistència, ja que encara que la màquina està parada, els iogurts encara s'estan "coent".

Tapem els pots i els refrigerem abans de consumir amb una mica de sucre, mel, melmelada...
Visca la iogurtera! Un dels aparells de cuina que més he amortitzat...


10 comentaris:

  1. Ohh quines ganes de tenir iogurtera!!! recordo quan la meva mare ens els feia de petites i eren boníssims!! un petó!

    ResponElimina
  2. Se'm va espatllar la iogurtera fa temps, i mira que queden boníssim!!! es veu una textura millor que els de compra! petó

    ResponElimina
  3. Els yoghourts boníssims ... i les fotos que fas encara més !

    ResponElimina
  4. Jo tinc una multidelices...però encara no hi he fet mai iogurts...ho hauré de provar...quines ganes de menjar-ne de casolans veient aquests teus! Petons!

    ResponElimina
  5. Jo també els faig sempre a casa. Ja només en comprem per a fer-ne de nous i es veritat que depenent de la marca tens diferents resultats. Una abraçada. Marta

    ResponElimina
  6. Que ricos tienen que quedar echos en casa, tengo ganas de tener la yogurtera y disfrutar de ellos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  7. Jo no tinc la iogurtera, però veient la pinta dels teus iogurts, em vénen ganes de comprar-la, je je je...
    I segur que els pots fer més al teu gust!

    ResponElimina
  8. Ains! jo tampoc no tinc la iogurtera i amb aquests resultats em venen unes ganes.... Un petó guapíssima!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  9. Tenen una pinta!!! Que bons!!

    ResponElimina
  10. Que bons són els iogurts cassolans!! jo no els deixo tan de temps 'coent'...ho probaré a veure que tal! gràcies! salutacions

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari