Financiers de xocolata, retorn de vacances i notícies!

financieros de chocolate

Bon inici de curs! Com ha provat, l'agost? heu pogut tastar o fer receptes noves? Jo, francament, no, però en tot cas, ha estat un agost per desconnectar i oblidar per complet les rutines habituals.

Ara ja torno a ser per aquí amb moltes ganes de començar el nou curs i compartir una notícia que m'emociona molt... Participaré a la Fira del llaminer!!! Enguany hi ha una secció per a que blogguers hi puguem vendre els nostres productes, i allí estaré!

Hi portaré pastissos, magdalenes... Què proposeu? Encara no ho he concretat, segur que en propers posts us ho aniré comentant, espero que me'n doneu la vostra opinió, i espero que us reserveu el cap de setmana per a fer acte de presència a la Fira!!

I per a començar aquest nou curs us proposo una recepta extreta del llibre "Brioixeria" de X. Barriga. Els financiers tenen aquest nom per la seva forma com de lingot d'or (evidentment es pot fer servir motlles d'altra forma, per exemple, de magdalena).

És una bona idea per a fer servir les clares d'ou que de vegades queden per la nevera després d'haver fet gelat o crema... Els pastissets són de textura "humida" i amb un gust intens de xocolata. Molt recomanables... Aquí la recepta i procediment del Sr. Barriga.



Ingredients:

  • 220 gr de xocolata negra
  • 275 ml de nata líquida
  • 100 gr de sucre llustre
  • 75 gr de farina
  • 70 gr de farina d'ametlla
  • 8 gr de llevat químic
  • 200 gr de clara d'ou (unes 7 clares aproximadament)
  • 110 gr de mantega a punt de pomada


Procedim:
Escalfem la nata a un cassó i abans de que arrenqui el bull l'aboquem damunt de la xocolata, que tindrem en un bol. Remenem perquè es desfaci bé, i reservem.

Posem la mantega a fondre en un cassó fins que enrosseixi una mica, i reservem.

Per una altra banda, posem les farines, llevat, el sucre i les clares a batre amb el robot de quina (qui en tingui), i ho batem durant uns 15 minuts. Passada aquesta estona hi afegim la barreja de xocolata i nata, seguim batent. I quan estigui ben barrejada, hi afegim la mantega líquida i batem durant uns 10 minuts més a velocitat mitja.

Deixem reposar la massa a la nevera, tapada amb film transparent durant mitja horeta, mentres anem preparant els motlles.

Passada aquesta estona, els enfornem a 220ºC (forn pre-escalfat a aquesta mateixa temperatura) durant uns 8 o 10 minuts (trigarà més o menys estona depenent del forn i de la mida dels motlles).

Fan bona pinta, oi?



****************************************

CHOCOLATE FINANCIERS
(Since there is some veeeeery long blending involved, this recipe is best prepared with the aid of a kitchen robot, or several helping hands.) (Helping wrists and arms, more like.)

Ingredients:
  • 220 gr dark chocolate (50% cocoa solids minimum)
  • 275 ml double cream
  • 100 gr caster or icing sugar 
  • 75 gr plain white flour
  • 70 gr ground almond
  • 8 gr baking powder
  • 200 gr egg white (about 7 from medium eggs) 
  • 110 gr butter, softened

Method:
In a saucepan, heat up the cream until just before boiling. Remove from the heat and pour onto the chocolate, which earlier you've chopped and placed in a bowl (by the way.) Stir well until the chocolate is totally melted and set aside. Stop licking the spoon.

Melt the butter in a saucepan until slightly golden, and set aside.

Place the flour and almond meal, baking powder, sugar and egg whites in the kitchen robot, if you've got one, or beat with a good mixer for a good 15 minutes. Then pour in the chocolate, and keep beating until well combined. Then in goes the butter and mix for a further 10 minutes, medium speed.

Put the mixture in the fridge covered with cling film and keep it there for half an hour, and in the meantime prepare the oblong moulds with the usual (grease if metal, nothing if paper or silicon) and preheat the oven at 220ºC.

After half an hour in the fridge, bake for 8 to 10 minutes (adjust according to size of moulds and oven's personality.)

They look quite nice eh? Enjoy!

21 comentaris:

  1. T'han quedat fantàstics, i sort a la Fira...segur que, portis el que hi portis, triomfes!

    ResponElimina
  2. Sona deliciós. Serà cosa de fer gelat un dia d'aquests...

    ResponElimina
  3. Felicitats! Espero poder-me escapar a la fira del llaminer, que no ens cau gaire lluny! Som de Castellar del Vallès, on el 5 i 6 és festa Major.

    ResponElimina
  4. Amb aquests financiers la tornada a la rutina segur que no es fa pas difícil!!

    Felicitats per la fira, queda apuntat a l' agenda i si podem ens escaparem, que no queda lluny!

    Petons!!

    ResponElimina
  5. Quina pinta tenen !!!

    Mmmmmmh

    ResponElimina
  6. Quina tornada més dolça!!!!

    Petons

    ResponElimina
  7. No he provat mai aquests dolços, però tenen una pinta...espectacular!!! Petons

    ResponElimina
  8. Que pinta tienen!!! se ven deliciosos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  9. Aquests financiers han d'estar deliciosos, oi que si!!! i lo de la Fira està molt bé, segur que tens molt èxit amb aquestes coses bones que penges per auqí ;)

    ResponElimina
  10. Una dolça tornada a la rutina, Marta amb aquests financiers!!! I que vagi molt bé la fira. Petons.

    ResponElimina
  11. Una dolça manera de tornar a la rutina!!
    Sort a la fira... portis el que portis segur que triomfaràs.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Tornar amb xocolata per a mi un perill...se me ni van els ulls... i ls boca! Segur que a la Fira tindràs força èxit!!Bona Diada

    ResponElimina
  13. No he fet mai financiers però segur que t'han quedat deliciosos, les receptes del Xavier Barriga no fallen!! Molta sort a la fira, segur que serà un èxit portis el que portis! :)
    Bet

    ResponElimina
  14. Si ya me gustan en versión normalita, en la tuya con chocolate como ha de ser, mucho más que ricura!!

    Un beso grande linda.

    ResponElimina
  15. holaaaa, acabo de descubrir tu blog y me quedo por aquí, enhorabuena por lo de la fira que biennn, mucha suerte!!.
    la receta me encanta, chocolateeeee.
    un besote de como agua para chocolate-myriam blogspot

    ResponElimina
  16. Un postre molt energètic i saborós per començar el curs! Petonets!

    ResponElimina
  17. Doncs jo si que he fet cosetes...jejejeje. moltes felicitats per aquest repte!! Que xulo, i aquests financers han de ser bonissims!! Molts petonets

    ResponElimina
  18. Hlaguapa, acabo de descubrir tu blog y me quedo por aquí tienes recetas geniales, todas deliciosas!
    Me encanta!
    Un besito grande
    RECELANDIA

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari