Pancakes anglesos



I els anomeno 'pancakes anglesos' perquè he tret la recepta de la web de la BBC. Tenen la particularitat de que són molt finets, més semblants a una crepe que als tradicionals i arxiconeguts pancakes americans.

El meu cunyat, anglès, em va fer aquests pancakes una vegada i em van semblar boníssims, molt lleugers i amb un toc especial, el suc de llimona amb el que els va regar, que aporta moltíssim gust i frescor. Us els recomano...

Jo els vaig fer per esmorzar un matí de cap de setmana, només per a dues persones (4 pancakes, depenent la mida de la paella), fent només la meitat de les quantitats que us llisto a continuació...

Aquesta és la meva participació a la convocatòria mensual de Memòries d'una cuinera que ens demanen fer creps... aquestes són les creps angleses, no? ;)

Ingredients (per a uns 8 pancakes)

  • 110 gr de farina
  • 1 pessic de sal
  • 2 ous
  • 200 ml de llet
  • 75 ml d'aigua
  • 50 gr de mantega
  • Un rajolí de suc de llimona, fruita, xocolata, melmelada... el que vulgueu per acompanyar

Procedim:
En un bol gran barregeu la farina i la sal. Feu un forat al mig de la farina i hi afegiu els ous. Comenceu a batre'ls agafant poc a poc la farina dels laterals.

En un recipient a banda, barregeu la llet i l'aigua i ho aneu afegint poc a poc al "volcà" de la farina, mentre aneu batent suaument. Quan ja estigui tot ben barrejat feu servir una espàtula per acabar d'incorporar-hi la farina que s'hagi quedat als laterals del bol i barrejant fins que la massa quedi ben fina.

Foneu la mantega al microones, que quedi líquida. Agafeu una cullerada de la mantega fosa i la incorporeu a la massa. La resta de la mantega la reserveu per a engreixar la paella on farem els pancakes.

Poseu una paella d'uns 18 cm al foc, ben fort. Quan estigui calenta, abaixeu a foc mig, hi afegiu una mica de mantega, i amb un cullerot agafeu i aboqueu a la paella la massa dels pancakes suficient com per cobrir tota la base. Quan estigui dauradet (uns 30 segons o minutet ja n'hi hauria prou) li doneu la volta. Aquesta segona cara es farà abans.

Repetiu la operació fins a acabar la massa líquida. Cada vegada que aneu a fer un nou pancake, passeu un paper de cuina o drap per la paella per a retirar les restes de greix de l'anterior.

Recomano que els tasteu amb un raig de llimona i si voleu una mica de sucre.
Un esmorzar fantàstic!



************************************

English Pancakes

I call them English pancakes because I got the recipe off the BBC's website. They're not thick and fluffly like the well known and loved American version, but rather more like the French variety we call "crèpes". 

My English brother-in-law made these for me once, and I thought they were delicious, light and with a special touch coming from the lemon juice squirt he served them with, which made them yummily refreshing. Give them a try!

I cooked them for breakfast one morning, just for two people. This recipe turns over about 4 pancakes (can vary depending on the size of the pan) if you halve the quantities given below.

Ingredients (for about 8 pancakes)

  • 110 gr plain white flour
  • a pinch of salt
  • 2 eggs
  • 200 ml milk
  • 75 ml water
  • 50 gr butter
  • Squirt of lemon juice and sugar, fresh or dried fruit, chocolate, jam, dollop of cream… or whatever you want to serve them with.

Method:
In a big bowl, mix together the salt and flour. In a crater in the middle, throw in the eggs and beat, bringing in the flour from the sides progressively. 

In another bowl, mix the milk and water and pour it little by little into the crater, while beating softly, until well blended. With a spatula, scrape the sides to make sure there's no flour left unmixed. You should end up with a thin, fine mixture.

Melt the butter in the microwaves until liquid, and add one spoonful to the mixture. Reserve the rest to cook the pancakes.

Put a pan about 18 cms in diametre on a high heat. Then turn to a medium heat and add in a teaspoon of butter. Pour in a ladle of the mixture to cover the whole base. After 30 seconds or a minute it should be nice and golden. Turn it over, but pay attention because this side should be done quicker.

Keep going until you run out of mixture, whiping the pan with a kitchen towel or a tea towel in between and heating a fresh teaspoon of butter every time.

I suggest you try them with a squirt of lemon juice and spoonful of sugar.

An amazing breakfast!

18 comentaris:

  1. Que bons!!! i amb xocolata desfeta per damunt...ni te digo!! :) petons

    ResponElimina
  2. Em sembla que si els començo a menjar no pararé!!! Quina pinta!!! Això són pecats anglesos!

    ResponElimina
  3. Quina pinta!! I els pots menjar amb qualsevol acompanyament. petons

    ResponElimina
  4. Mmmmmmm! Dius que puc venir a esmorzar aquest cap de setmana? Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina pinta! I jo encara sense esmorzar...

    Petons!

    ResponElimina
  6. No els coneixia, aquests anglesos. Gràcies per compartir-los virtualment!! Petons

    ResponElimina
  7. M'ha entrat una gana tot de sobte !!!!!

    ResponElimina
  8. Una cosa nova que he aprés, no els coneixia.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  9. No n'he fet mai d'aquests i crec que ja va sent hora. Tinc una maquineta que em van regalar i que podria estrenar.
    Gràcies per la recepta, està molt bé

    ResponElimina
  10. Per casualitat he entrat al teu blog i ja m'hi he quedat. Jo tampoc no coneixia aquesta variant del creps, però em sembla que han de ser ben bons!!! Gràcies per la aportació

    ResponElimina
  11. Un vicio totalmente delicioso!

    Besos.

    ResponElimina
  12. Que bons han d'estar!! X fer un esmorzar de luxe!
    ptbs!!

    ResponElimina
  13. bien finas y con ese toque cítrico deben ser deliciosas¡¡
    peto

    ResponElimina
  14. Una molt bona participació Marta. Esmorzar així és un gran plaer.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  15. A veure si aquest diumenge m'animo i en faig. A EEUU també en fan i són una delicia. Aprofito per dir-te que t'espera un premi al nostre bloc. Felicitats!!!!

    ResponElimina
  16. Quina gana m'acaba d'entrar... Llàstima que ja no en quedin :( Moltíssimes gràcies per participar guapa! Petonets

    ResponElimina
  17. Que ricos, en casa nos encantan con todo tipo de siropes y si tenemos nata ya ni te cuento!! Besos!!

    ResponElimina
  18. Me'ls estic imaginant amb xocolata i han d'estar increíblement bons!!!
    Petonets

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari