6 de maig 2013

Pastís de plàtan i fruits vermells

tarta de plátano, bizcocho


Pastís, pa de pessic de plàtan, o allò que els americans anomenen "banana bread". Digueu-li com vulgueu. Un esmorzar o berenar fantàstic que a més ens permet donar un bon final a aquells plàtans que són massa madurs per a menjar "al natural".

Fa molt de temps ja us proposava aquest pa de pessic de plàtan amb xocolata, una combinació infal·lible, oi? Aquest també queda molt bo. El gust del plàtan es nota molt i les espècies li aporten un toc subtil però que arrodoneix molt el sabor. És esponjós, "humit" i gustós. Us el recomano.


Ingredients:

  • 280 gr de farina
  • 5 gr d'impulsor (llevat "normal"
  • 5 gr de bicarbonat de sodi
  • 200 gr de plàtan madur i ben aixafat (2-3 plàtans)
  • 75 gr de iogurt grec
  • 140 gr de mantega tova
  • 200 gr de sucre (jo l'hi he posat sucre morè)
  • 2 ous
  • 90 gr de fruits vermells deshidratats
  • 10 ml d'extracte de vainilla
  • Pessic de sal
  • Pessic de canyella mòlta
  • Pessic de nou moscada (millor si és acabada de moldre)


Procedim:
Pre-escalfem el forn a 190ºC.

Aixafem amb forquilla i barregem els plàtans amb el iogurt grec. Reservem

Barregem la farina, el llevat, el bicarbonat, sal, nou moscada i canyella. Agafem una cullerada d'aquesta barreja i la posem en un bol amb els fruits vermells; els enfarinarem així.

Batem la mantega (que ha d'estar a punt de pomada, tova) i hi afegim el sucre. Batem uns dos minuts. Després hi afegim els ous d'un en un, i l'extracte de vainilla.

Abaixem la velocitat de la batedora (i si hi feu a mà, freneu una mica ;)) i hi anem afegint poc a poc la farina en 3 tandes alternant amb la barreja del plàtan i iogurt, aquest en 2 tandes. Comencem i acabem per la farina.

Finalment hi afegim els fruits vermells i aboquem la barreja en un motlle prèviament engreixat. Ho enfornem durant uns 55 minuts, fins que el palet que hi clavem surti sec.
Bo-nís-sim!!

***************************************

Banana and berries bread
Banana pound cake, banana sponge or banana bread, whatever you want to call it, this makes a scrumptious breakfast or afternoon nibble, and offers a grand finale for that bunch of overripe bananas left at the bottom of the fruitbowl.

A long time ago i had already suggested this banana and chocolate pound cake (you can't go wrong with these two!). This one is also delicious, the taste of the bananas comes through and the spices round the flavour in a subtle with really oomphy way. It's spongy, moist and flavoursome. I recommend you try it.

Ingredients:

  • 280 gr plain white flour
  • 5 gr baking powder
  • 5 gr bicarbonate of soda
  • 200 gr overripe banana (2-3 medium fruits), mashed
  • 75 gr Greek ioghourt
  • 140 gr soft butter
  • 200 gr sugar (I use brown sugar)
  • 2 eggs 
  • 90 gr red dried berries
  • 10 ml vainilla extract
  • pinch of salt
  • pinch ground cinnamon
  • pinch freshly groung nutmeg

Method:
Preheat oven at 190º Celsius.

With a fork, crush and blend the bananas and the ioghourt. Set aside.

Mix the flour, baking powder, bicarbonate, salt and spices. Pour a spoonful of this mixture onto the red fruit, so that they become coated in flour.

Beat the softened butter with the sugar for about two minutes, until creamy. Add the eggs one by one, and the vainilla extract, mixing well each time.

Slow down the beating if on an electric mixer (and take it easier if you're mixing by hand ;)) and add the flour mixture and the banana mixture progressively, in three goes each, beating well each time. Start and finish with flour.

Finally, add the red fruit and pour the mixture in a greased tin. Bake for about 55 minutes (do the needle test.) 

De-li-cious!

17 comentaris:

  1. tens raó, el nom és el de menys!!! té una pinta fantàstica. Petonets

    ResponElimina
  2. Aquest l'he de fer!!! té molt bona pinta!!! Passa't pel meu blog tens un detall!!

    ResponElimina
  3. Què més dona el nom, l'important és la pinta que fa!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert, si et passes per la meva cuina, t'espera un detallet!

      Petons!

      Elimina
  4. molt bona pinta, i molt nutritiu, aquesta la faré. moltes gràcies per compartir la recepta.
    salutacions

    ResponElimina
  5. Aquesta combnació té que ser tot una delícia!! petons

    ResponElimina
  6. En vull un trosset per esmorzar!!!!Que bo que deu ser!
    Molts petonets

    ResponElimina
  7. La combinació de vainilla, canyella i nou moscada promet ser im-pressionant !!!!!

    ResponElimina
  8. Ostres, aquesta és ideal per aquests plàtans madurs que ronden per la fruitera.

    ResponElimina
  9. mare meva, hauré de fer aquest pastís, no sé què passa que ara el veig per tot arreu, crec que em seguirà perseguint fins que no el faci ;)

    ResponElimina
  10. Molt bo el toc d'especies! Petonets!

    ResponElimina
  11. que bueno que es y para un desayuno va genial
    peto

    ResponElimina
  12. Hola amiga, tiene pinta de estar realmente bueno, me gusta !

    Saludos desde felicidadenlavida
    Un abrazo grande;
    Francisco M.

    ResponElimina
  13. Un pastís així, de plàtan i poca més és una delícia. Si hi poses fruits vermells no vegis.
    Bon cap de setmana Marta,
    Nani

    ResponElimina
  14. Quina pinta! Enhorabona pel bloc, i si et passes pel "Tot fet a casa" hi tens una sorpresa.

    http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html

    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. La veritat és que te una pinta estupenda!!! Petons.

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari