11 de des. 2012

Brownies d'ametlla i premis!

pastis de xocolata, tarta de chocolate, almendra

Primer de tot, moltíssimes gràcies a Carmeta Rusquilleta i Les Meves Cuinetes per otorgar-me el Liebster Award i el premi Best Blog. Em fan molta il·lusió i m'animen a continuar amb el bloc, així com els comentaris i visites que dia a dia vaig rebent. Gràcies a tothom!

Per celebrar-ho, i ara que ja tenim el fred a sobre, què us semblen uns brownies d'ametlla? Als qui ens agrada la xocolata, vénen de gust, oi?


Crec que ja he comentat que les nous, que tradicionalment és la fruita seca que es posa als brownies, no m'agraden, així que els vaig fer amb ametlles.

Hi ha tantíssimes receptes de brownies, i tan bones! Aquesta n'és una altra... Queda un pastís "humit", mig desfet per dins i una crosta molt fineta per fora. El primordial per aconseguir aquest resultat és la manera com es cou; més exactament, la manera com es deixa refredar...
Recepta adaptada del llibre Chocolate de Julie Andrieu.

Ingredients:
  • 3 ous
  • 200 gr de xocolata del 60-70% de cacau
  • 200 gr de mantega (i una mica més per engreixar el motlle)
  • 185 gr de sucre
  • 2 cullerades de sucre avainillat
  • 80 gr de farina
  • 50 gr d'ametlles torrades sense pell

Procedim:
Pre-escalfem el forn a 200ºC i posem la reixeta a mitja alçada. Untem amb una mica de mantega un motlle quadrat d'uns 20x20cm.

Fonem la xocolata al bany maria o al microones, poc a poc, que no es cremi, remenant sovint. Quan ja estigui fosa, hi afegim la mantega tallada a daus i ho barregem bé.

Batem els ous amb els sucres. Hi afegim la farina, que haurem tamisat prèviament, i després les ametlles. Finalment hi afegim la xocolata. Aboquem la barreja al motlle i ho fiquem al forn durant uns 20 minuts.

Abans que acabi el temps de forn, preparem una safata una mica fonda amb aigua i gel on hi ficarem el motlle tan bon punt surti del forn. Ho deixarem refredar a dins de l'aigua gelada com a mínim durant una hora abans de servir (que l'aigua no toqui el pastís!).



12 comentaris:

  1. Caram, així que versió de la Julie Andrews...? Això s'haurà de provar, amb ametlla ha de ser ben bo, aquest brownie!!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats pel premi!!
    Quina versió la Julie! sembla que hagi d'estar molt bé!
    Com que tinc una debilitat per la xocolata de ben segur que m'agradaria molt!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Ese corte es para no dejar ni rastro, te quedaron deliciosos, me fascina el aspecto!

    Besos.

    ResponElimina
  4. Que bueno y que cremosidad, éste finde yo también he hecho uno y me he puesto las botas!!, besos!!

    ResponElimina
  5. Pero que bo ha d'estar aixó!!! Igual m'animo i aquest cap de setmana en faig un... Nyam Nyam!!!
    Ptns
    Lourdes.

    ResponElimina
  6. M'encanta quan queda aixi humit

    ResponElimina
  7. Moltíssimes felicitats !!

    ResponElimina
  8. Marta,
    M'agraden els brownies que has fet, però t'he de dir que m'ha enamorat la segona fotografia!
    Nani

    ResponElimina
  9. És un dels meus preferits!!! i sempre queda bé! petó i bones festes!

    ResponElimina
  10. com m'agraden... crec que em podria menjar tota les racions jo soleta! jajajaja. petonets guapa

    ResponElimina
  11. M'encanten els brownies i aquestes fotografies indiquen que el que ens has fet està més que bo, boníssim.
    BONES FESTES
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  12. Enhorabona!!!! Dos premis!!!
    El brownie es veu genial, i n'agrafo un trosset!
    Petons, bonica!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari