Magdalenes de iogurt i fruita

Per fi, una altra entrada al blog! Aquest mes de març està sent horrorós pel que fa a la salut de les nenes (ara l'una, ara l'altra) i la meva pròpia... Per sort no es tracta de res greu, però el ritme de posts se n'ha ressentit molt, i ho sento. Espero que ara amb la primavera la cosa canviï una mica, pel que fa als virus.

I no és que no hagi cuinat, durant aquests dies. He fet una pila de coses que han sigut un èxit: Angel Food cake, pasta casolana, galetes, empanada gallega... Però no he trobat el moment o les ganes de fer la foto. Però això no pot continuar així, haig d'actualitzar el bloc, que m'encanta poder fer-ho! Així que per fi, una nova entrada que a sobre em servirà per poder concursar al bloc Sabores de colores, ja que es tracta d'una recepta treta d'allà.


Unes magdalenes que crec que són força sanes ja que no porten mantega sinó oli i iogurt, sucre morè i poma ratllada i panses. La recepta original és amb farina integral cosa que no he pogut fer perquè quan l'he anat a agafar, la farina s'havia fet malbé (ja sabeu què vull dir, no? buegh).

 El restultat, en tot cas, és prou bo. Unes magdalenes esponjoses, molt suaus de sabor, i amb un regustet fresc i afruitat, i textura cruixent de fons gràcies a la poma. Aquí us deixo l'enllaç a la recepta de Sabores de colores per a consultar-ne els ingredients i procediment.

************************
Ighourt and fruit muffins
Finally, a new blog entry! This month has been quite terrible for the girls and myself, health wise. Nothing major, but it quickly turns into a handful, hence the slowing in the publishing pace. I hope that spring will bring a bit of respite from the viruses' attacks…

And it's not like I haven't been cooking lately. I've made loads of things that have turned up to be a success: Angel food cake, homemade pasta from scratch, biscuits, "empanada gallega"… But I haven't had the time or the umph to bother taking photos. But it can't go on like this, I must update my blog, I love doing it! So finally, a new entry that will allow me to take part in the contest from the blog Sabores de colores (Colour flavours), as it is a recipe from there.

These muffins seem reasonably healthy to me, since they're not made with butter but oil and ioghourt, brown sugar, grated apple and currants. The original recipe uses wholemeal flour, but I had to substitute that for plain white flour -when I went to use the wholemeal one, it had gone off (you know what I mean, right? eew.)

The result, anyway, is quite tasty. They're spongy, very mildly flavoured, fresh and fruity, and a nice crunch thanks to the apple.

Ingredients:
  • 2 eggs 
  • 100 ml milk
  • 100 ml ioghourt
  • 100ml light olive oil
  • 325 gr plain white flour
  • 100 g brown sugar
  • 250 g grated apple
  • 1 tsp vainilla extract
  • 3 tsp baking yeast 
  • 1/4 bicarbonate of soda
  • 1/4 tsp salt
  • 1/4 tsp cinnamon
  • 1 handful of currants or sultanas

What to do:
Preheat oven at 180ºC
Beat the eggs in a big bowl, add milk, ioghourt, oil and vainilla extract.
Mix in apple and currants, set aside.
In a separate bowl, sift the flour, add the yeast, bicarobonate of soda, salt and cinnamon. Add the sugar, and mix all together.
Throw the dry ingredients into the bowl with the wet ingredients, and mix until well blended. 
Pour the mixture in the muffin moulds and bake for 20-25 minutes.

7 comentaris:

  1. Quin fàstic quan la farina "s'ha fet malbé"!!!! fa una ràbia!!!
    Més ràbia encara em fa que estigueu malaltones, però ara que les heu passat ja totes, ben fortes i sanes com una poma, eh?
    Les magdalenes t'han quedat perfectes!!! Jo també m'emporto la recepta.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Les provaré! A veure si agraden als nens!

    Gràcies!

    ResponElimina
  3. Marta, segur que menjant aquestes magdalenes us poses bé ràpidament!
    Nani

    ResponElimina
  4. Segur que la primavera us fa estar fortes com un roure! I més menjant aquestes magdalenes tan bones! Sort al concurs!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. M'encanten les magdalenes. Segur que són delicioses!!!
    http://estoneslliures.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. Quines magdalenes més bones! Fan una pinta deliciosa i a més a més porten fruita com ens agrada a ESfruita!

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    Per acabar, avui al bloc ESfruita, et proposem unes albergínies farcides de verdura que lligarien a la perfecció amb l’arrós que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i a fer-hi una ullada.
    www.esfruita.com/assessorem/alberginies-farcides-de-verdura

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari