16 de febr. 2012

Ceba gratinada amb pernil



Avui proposo un entrant bastant ràpid de fer i molt fàcil: ceba gratinada amb pernil.

A mi que m'encanta la ceba crec que m'agrada de totes les maneres, i quan és calenta, en sopa (mmm!) o així, gratinada, sempre m'abelleix més en dies de fred, com aquests que estem passant.
Amb aquesta recepta participo al 1er concurso de recetas con verduras de Margot cosas de la vida patrocinat per:


Ingredients (per persona):

  • 1 ceba gran
  • 1 llenca de pernil ibèric
  • Emmental ratllat
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d'oliva


Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 250º. Mentrestant, tallem la ceba a cèrcols d'uns 5mm de gruix, i la sofregim en una paella amb un bon raig d'oli, a foc suau, durant uns 15 minuts, fins que veiem que està cuita, semi-translúcida o una mica rosseta. Quan ja estigui feta, apaguem el foc i hi posem un polsim de pebre.

Posem la ceba en un plat o recipient que pugui anar al forn fent forma de niu i hi escampem el formatge ratllat per sobre. Al damunt hi posem el pernil i ho posem el forn, només a gratinar, durant uns 4 minuts, fins que estigui torradet. I llestos! En poc més de 20 minuts tenim un entrant o acompanyament boníssim!

************

Onion and Iberian ham au gratin
My suggestion today is a starter, quick to make and very easy: onion and ham au gratin.

I love onion any which way. In these cold days, I prefer it hot, in a soup (hmmmm…!) or au gratin, as in this dish.

This recipe is my entry to the 1st Competition of Recipes with Vegetables by Margot
cosas de la vida, sponsored by:




Ingredients (per person)
  • 1 large onion
  • 1 slice Iberian ham
  • Grated Emmental cheese
  • Freshly ground black pepper
  • olive oil

Procedure:
While the oven is preheating at 250º, chop the onion in roughly 5mm thick rings, and sautée in a pan with a good drizzle of olive oil, on a low heat, until cooked (until it looks semi-transparent or slightly golden.) Remove from heat and season with pepper.

Place the onion rings in the shape of a nest in an oven-proof dish or in a little "cassola", as I did, and cover with grated cheese. Put the ham on top and stick it in the oven for about 4 minutes or until the top is golden and crusty. And that's it! In less than 20 minutes we have a delicious and comforting starter or side dish!

8 comentaris:

  1. Molt bona aportació al concurs!! la ceba és bona i sana, i gratinada, mmmmm!!!
    petonets

    ResponElimina
  2. Que bona la ceba gratinada. Que tinguis sort al concurs!
    Nani

    ResponElimina
  3. Muchas gracias por participar.
    Una receta deliciosa, a mi me pasa como a ti, me encanta la cebolla de todas formas, al contrario de mi pareja que no la soporta;)
    Suerte en el concurso.
    Besos

    ResponElimina
  4. La seva m'agrada però ha d'estar cuinada! així que aquesta recepta em va genial! molta sort reina

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta! I presentada en aquestes cassoletes de fang i amb aquesta franqueta de llorer fa molt de goig! Me l'apunto i em quedo una estoneta tafanejant pel teu blog!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  6. Oh, quina xulada de recepta! Sort!!
    Petons
    Sandra (de la Bordeta)

    ResponElimina
  7. M'agrada molt aquesta recepta!! La faré un dia d'aquests.
    Petons
    Mönica-Recetas de Mon

    ResponElimina
  8. Ooohh, que bo! M'encanta la idea Marta, me l'apunto!
    No coneixia el teu bloc... aquí em quedo!
    Petons

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari