Un pastís de formatge

Ja fa temps que em rondava pel cap fer un pastís de formatge i ara m'ha semblat un bon moment per a fer-lo. Aprofito les neules que han sobrat del Nadal, i com que el pastís no és gaire dolç ni "pesat", ve més de gust que no pas altres coses.


Aquesta recepta no és tant esponjosa com d'altres, però és molt bona i té un puntet de sorprenent que el dónen les espècies i la taronja. La recepta l'he tret i adaptat una mica del llibre "Postres deliciosos" de l'editorial Optima, i aprofito per recomanar-vos-el molt. Una pila de receptes que abelleix molt de fer.



Ingredients:
250 grs neules (o galetes)
100 grs mantega
500 grs mascarpone o altre formatge cremós
160 grs sucre extrafí
4 ous
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 cullerada de suc de taronja
1 cullerada de pell de taronja ratllada
1 pessic de nou moscada
1 pessic de canyella mòlta





Procedim:
Triturar les neules amb un robot de cuina o ficant-les dins d'una bossa i aixafant-les.

Ficar-les en un bol i barrejar-hi la mantega fosa i les espècies. Remenar bé i abocar- la barreja a un motlle d'uns 20 cm de diàmetre que haurem engreixat prèviament. Escampar la galeta i pressionar bé perquè quedi una mica compacta, tant pel fons com pels laterals del motlle, i ficar el motlle a la nevera perquè s'endureixi.



Pre-escalfar el forn a 180ºC. Batre el mascarpone fins que quedi ben cremós. Afegir-hi el sucre i remenar perquè quedi homogeni. Afegir-hi els ous batuts d'un en un, remenant bé cada vegada, i després afegir-hi la vainilla, la pell de la taronja i la cullerada de suc.


Abocar la barreja al motlle i ficar-la al forn durant 45 minuts, fins que es vegi consistent.
Bon profit!


7 comentaris:

  1. mmmmmmmmmmm!! Carai quina bona cara! Clar,que amb aquesta ajudant... Ara només cal que el facis un dia que el pugui tastar.

    ResponElimina
  2. Una bona recepta d'aprofitament! l'he fet amb base de galeta, però el gustet de la neula i les espècies hi han de donar molt bon gust. l'ajundant és de 10!!!

    ResponElimina
  3. Quina nena més maca que tens! a casa ens encanten els pastissos de formatge!!! petonets

    ResponElimina
  4. Buenísimo y el toque de vainilla una delicia

    ResponElimina
  5. Hola Marta, estic segura que aquesta nena és la teva filla. Té la mateixa careta que el teu perfil.
    Ah, que sí?
    Nani
    ah, la recepta molt bé!

    ResponElimina
  6. mmmm aquess pastís m'agradarà, lo de la neula m'ha agradat molt. Ho provaré! Per cert, jo també pense que la teua filla se t'assembla molt!!
    He llegit el teu perfil i per un moment creia que era el meu: les dues som "Marta", les dues ens vam estrenar al novembre, les dues tenim dues filles menudes, veig que t'interessa el tema de l'anglés, com a mi, lo del món audiovisual ja no és lo meu!! ...Ja ens anirem veient pels blocs! Marta

    ResponElimina
  7. Acabem de provar de fer el pastís! Encara s'està fent al forn, però gràcies a que has detallat molt bé els passos creiem que pot quedar bo! Gràcies per la recepte!!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari