Brandada de bacallà (Thermomix)


Bon Any Nou! Primer post del 2016 i arrenco amb una recepta de brandada de bacallà que vaig fer per els entrants del dia de Reis. El cert és que amb la Thermomix és molt senzill fer-ne.

Vaig adaptar la recepta del blog de Velocidad Cuchara (és la recepta que apareix en algun dels llibres oficials de THX). És una molt bona recepta. Queda cremosa i gustosa, i es fa en menys de 10 minuts.

El dia de Reis la vam treure en culleretes de galeta (de Casa Ametller). I la mica de brandada que va sobrar ens l'hem anat menjant com a "dip", sucant-hi pa o aquestes galetes de ceps que Casabella Natura ens va regalar al Ganxetes Tour La Conca Edition. Com que en aquesta ocasió vaig fer la brandada "lleugera" d'all i va quedar amb un gustet molt suau, el contrapunt dolç de la galeta li ha quedat molt bé.

Ingredients:

  • 400 gr de bacallà dessalat i sense espines ni pell (pot ser congelat dessalat)
  • 200 gr d'oli d'oliva
  • 2 dents d'all (o més, al gust)
  • 50 gr de nata per cuinar
  • Pessic de pebre vermell picant o de Caiena


Procedim:
Preparem el bacallà; ha d'estar dessalat, escorregut, sense pell ni espines i l'assequem una mica amb paper de cuina. Reservem.

Posem al vas de la Thermomix l'oli, els alls (pelats) i el pebre, més o menys, al gust. Programem 6 min / Varoma / vel 3,5.

Passada l'estona hi afegim el bacallà i programem 1 min / Varoma / vel 4.

Ho triturem 1 min / vel progressiva 4-6

Hi afegim la nata i ho barregem un segons a vel 6. Rectifiquem de sal si cal.

Ja està a punt. Al principi us pot semblar una mica líquida però s'espesseix en refredar-se.

Els cops que l'he preparat ha sigut sempre amb antel·lació d'un dia o més al moment de consumir. És una bona recepta a tenir en compte per avançar feina els dies que tenim àpats ens els que volem quedar bé. Us la recomano!


4 comentaris:

  1. A mi la branada m'encanta i amb les galetes de ceps...una gran combinació!!! Aq recepta només pot portar bons auguris pel 2016!!!

    ResponElimina
  2. A mi la branada m'encanta i amb les galetes de ceps...una gran combinació!!! Aq recepta només pot portar bons auguris pel 2016!!!

    ResponElimina
  3. Una recepta de les de sempre, però amb aquestes galetes queda d'allò més divertit, i segur que de gust..boníssim, oi??
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari