Melmelada de mojito [el Asalta Blogs]

mermelada menta

Us porto una melmelada força original, no creieu? Em fa venir ganes de caloreta, de platja i mar, i de nits a la fresca...

Avui assaltem el blog Postres Originales, ple de coses molt llamineres i d'informació nutricional molt interessant a cada entrada. Però el que més m'agrada que fa la Pilar al seu blog és explicar cada recepta per escrit i també en vídeo. De vegades va més que bé veure com es fa una recepta o com queda (la textura, un moviment, una tècnica...). Però per mi, el millor, és sentir-li la veu! No us sembla que malgrat el "bon rotllo" que acostumem a tenir, si ens sentíssim les veus els uns als altres ens sentiríem molt més propers?

He mirat i remirat el seu blog i al final he optat per fer aquesta recepta de melmelada de mojito perquè tenia molta curiositat per fer una melmelada amb alcohol, i també perquè la fa amb la panificadora! Sisi, hi ha un programa per fer melmelades, i el millor és que queda bé!!!

El resultat és una melmelada bastant àcida però de sabor molt refrescant. Crec que la tornaré a fer però enlloc de tanta llima en substituiria una part per poma, que en rebaixaria l'acidesa. També haig de dir que "m'he fet la xul·la" i com que no m'agrada la melmelada massa dolça, he reduït la quantitat de fructosa que ella recomana posar (200 gr). Error... falta dolç, queda una mica massa àcida, especialment si volem trobar-hi el gust del mojito. Segurament també hi afegiria més rom (alegria!! no?). En tot cas, si la feu no tingueu por de sucar el ditet per tastar-la abans de posar-la a la panificadora i ajustar la quantitat de dolç al vostre gust.

Ingredients (per uns 400ml de melmelada):
  • 500 gr de llimes (pes de la fruita sencera, sense pelar. Queden uns 350 gr de fruita pelada)
  • 120 gr de fructosa (o 400 gr de sucre morè)
  • Sal (un pessic)
  • 50 ml de rom
  • 2-3 branques de menta ("hierbabuena")
  • 75 ml d'aigua

Procedim:
Rentem bé les llimes i les pelem procurant no pelar la part blanca de la pell. Tallem la pell en tires fines (juliana). Si no voleu fer-la servir tota podeu prescindir de la meitat de la pell (més o menys). Personalment, m'agrada deixar part de la pell dels cítrics a la melmelada. Hi aporta sabor, textura i també queda preciosa!

Posem la pell que vulguem aprofitar en una cassoleta petita i la cobrim amb aigua. Ho posem a bullir suau durant uns 20 minuts. Colem i reservem les pells i l'aigua per separat.

Per altra banda, pelem bé les llimes retirant la part blanca de la pell que hi havia enganxada.

Tallem la carn de la llima a trossos i la posem en un bol gran. Hi afegim 75 ml d'aigua (jo he aprofitat l'aigua de bullir les pells), el rom, el sucre i el pessic de sal, i ho deixem macerar durant 2-3 hores.

Passada aquesta estona hi afegim les branques de menta ben talladetes. Si us agrada la melmelada amb trossos de fruita, ara podeu afegir les pells que havíem reservat tallades en juliana i bullides, i ho passem tot a la panificadora.

Si pel contrari us agrada le melmelada més fina, sense trossos de fruita, tritureu-la amb el túrmix abans de posar-hi la pell en juliana.

Programem el programa de melmelades i deixem que la màquina faci la feina.

Quan acabi el programa comprobeu que la textura que queda sigui la que us agrada. Jo l'he tornat a posar una segona vegada. La Pilar proposa acabar la melmelada al microones. També és una bona opció.

En tot cas, un cop hagi quedat com voleu que quedi, aboqueu-la en un pot de vidre de capacitat de 400 ml aproximadament, la tapeu i la deixeu capgirada. D'aquesta manera s'hi farà el buit i ja tindreu una conserva llesta!

mermelada menta

38 comentaris:

  1. Aquesta segur que li encantaria al meu home! Si l'untes en una torrada de bon matí, segur que comences el dia amb més alegria! Petons!

    ResponElimina
  2. La he vist abans en un altre blog i m'ha encantat, segur que cau un dia d'aquest, té que ser molt fresqueta, m'encanta. Petons.

    ResponElimina
  3. Esto tiene que ser un espectáculo... ahora me quedo con ganas de probarla!!!
    Enhorabuena

    ResponElimina
  4. Tiene q tener un sabor muy rico

    ResponElimina
  5. A mí me pasó la primera vez que la hice que reduje mucho el azúcar y creía que me iba a dar algo, menos mal que con el almíbar que me sobró la solucioné y estaba de vicio junto con el queso. Un beso y gracias por elegir esta receta :)

    ResponElimina
  6. Que original, esta mermelada tengo que hacerla. Un gran asalto.
    besos

    ResponElimina
  7. Vaya colorcito tan bonito e irresistible tiene esa mermelada!!! Su sabor debe de ser una delicia!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  8. jajaja! llegint el que dius i els errors comesos...em veig a mi quan vaig provar de fer un gelat de pinya colada...mare de Déu! Allò tenia un gust molt "estrany" i és que em vaig pasar amb l'alcohol!!! ;) Provaré aquesta melmelada seguint els vostres consells!

    ResponElimina
  9. Una mermelada molt exòtica!! Petonets!

    ResponElimina
  10. Pero que pinta más deliciosa! la probaré!! Besos

    ResponElimina
  11. Pues a mí esto se me pasó... Con lo que me gusta a mí un mojito... Le pongo yo esto a la tostada y voy al trabajo más alegre que nunca!! Me lo tendré que plantear. ;-)
    Bss

    Tengo un plan B
    http://tengounplanbeatriz.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  12. Que rica y apetecible se ve esta mermelada... para untar media barra de pan jajaja!!

    ResponElimina
  13. Caramba que original mermelada, esta ni la vi... Te ha quedado espectacular, que bonito color y las fotos preciosas, te felicito...!!!
    Petonts y bona setmana..!!!

    ResponElimina
  14. Què original marta, mai hagués pensat en fer una melmelada de mojito! :-) Marta

    ResponElimina
  15. Buenísima y original. Buen asalto
    besos

    ResponElimina
  16. Segur que està boníssima! i que refrescant!

    ResponElimina
  17. Con lo que me gustan los mojitos,ahora hasta para desayunar con tu mermelada .
    Tiene un aspecto riquísimo y seguro que esta buenísima.
    Original elección .
    Un beso y buena semana

    ResponElimina
  18. Marta !!! A mi no m'agraden les melmelades però aquesta la provo sí o sí jajaja
    Cristina

    ResponElimina
  19. Ondia! gelat de mojito... s'ha de provar!!

    ResponElimina
  20. Te una pinta increible! La veritat es que mai no se m'hauria acudit fer melmelada de mojito. T'ha quedat a un color molt maco

    ResponElimina
  21. ummm !!! Menuda bomba de explosion en la boca ...:)
    Un asalto fenomenal!!!
    Bicos.

    ResponElimina
  22. A mi també em pica la curiositat amb això de la melmelada amb alcohol. La he vist en un altre blog y m'ha agradat la idea i a més amb lo que m'agrada el mojito i tot el que porti menta, es per pecar! Per acompanyar un iogurt, decorar un cheesecake o acompanayar fins i tot un plat potent de cabrit podria quedar bé no?! Tot es provar-ho. En fi, té molt bona pinta la que has fet, enhorabona;)
    Un petonás

    ResponElimina
  23. que original! esto si que es un asalto en toda regla, tiene que estar buenisimo! bicos

    ResponElimina
  24. Jo, yo tengo la panificadora y he visto el programa de mermelada pero nunca lo he usado. En cualquier caso muy fan de eso de "meter el dedo para probar" ja,ja Al final en vez de manzana te vas a encontrar melocotón! Un besote

    ResponElimina
  25. Me encanta las fotos y el color de la mermelada, súper original esta me la apunto yo! Mua!

    ResponElimina
  26. Mi niña preciosa!! Pero que mermelada más fascinante, me has enamorado, totalmente esto va al Facebook!! Ricura.

    ResponElimina
  27. oooohhhh que original!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Mmmnnn deliciosa y súper original, gran asalto compi

    ResponElimina
  29. Qué cosa más rica!!! Estoy contigo: alegría!!! Que no falte ron!! Ni azúcar, claro... Me encantan las fotos y las recetas que estoy viendo por aquí. Me quedo a seguirte de mil amores. un besote
    Elena

    http://mrmlada.blogspot.com

    ResponElimina
  30. Te ha quedado increíble, la mermelada tiene muy buena pinta y con lo que me gustan los mojitos seguro que me animo a probarlo en versión mermelada.

    Besos.

    ResponElimina
  31. Original 100% un asalto maravilloso, qué curiosidad despierta esta mermelada no deja a nadie indiferente, te felicito por tu botín ;-)
    Un abrazo
    Lxx

    ResponElimina
  32. Esta receta tiene que tener un sabor y un olor magnífico, con lo que me gusta la hierbabuena.
    Gran asalto.
    Besiños

    ResponElimina
  33. Ya he visto otras y tiene que estar de vicio, tendre que probarla!
    Un genial asalto!
    Petonets

    ResponElimina
  34. Tiene pintaza!! Además que es súper original lo de la mermelada de mojito. Me encantan los mojitos así que esta mermelada tiene que ser pecado ;)
    Genial asalto!
    Muás
    Gallecookies

    ResponElimina
  35. Molt original, i a la vegada deu estar bonissima perque fa una pintaaa...

    ResponElimina
  36. Molt original, i a la vegada deu estar bonissima perque fa una pintaaa...

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari