Gelat de Pantera Rosa

helado de pantera rosa

Quan era petita no acostumava a menjar mai pastissets d'aquesta mena (industrials), però de tant en tant en quèia algun, i la Pantera Rosa era el meu preferit, sense cap mena de dubte. Suposo que el color tan vistós, el gustet suau i la nata de dins... MMM!

Ja fa setmanes que vaig descobrir aquesta recepta del Víctor, de Pumuky a la cuina, i ho vaig veure clar, això s'havia de provar!

Ja sembla que comença la caloreta, a casa tenim ganes de gelat... i a sobre és el 50è aniversari de la pel·lícula La Pantera Rosa (Blake Edwards), que a la intro tenia una animació de Friz Freleng qua va donar vida a la pantera que tots tenim en ment. La ocasió està cantada!

En fi, aquí teniu un gelat molt bo, cremós i que té gust de Pantera Rosa. Sobretot té gust de la nata que hi ha a dins del pastisset. Un gelat original i que us recomano fer.

 Per cert, si voleu veure com es fa la banderola que he fet servir per decorar el gelat, podeu passar pel meu altre blog. Benvinguts sigueu :)

Ingredients:

  • 3 pastissets de Pantera Rosa
  • 80 gr de sucre
  • 25 gr de glucosa líquida
  • 200 ml de llet
  • 2 rovells d'ou
  • 200 ml de nata (35% M.G.)

Procedim:
Triturem els pastissets amb la llet fent servir el túrmix. Reservem.

Batem els rovells amb el sucre normal fins que augmenti una mica de volum i ho posem a escalfar en un cassó a foc baix juntament amb la barreja dels pastissets i la llet. Quan la barreja comenci a estar calenta, remullem una cullera per poder agafar la glucosa (molt enganxifosa), i l'aboquem al cassó que tenim al foc.

No hem de permetre que bulli. Jo faig servir un termòmetre per veure que la temperatura estigui entre 75-80ºC.  Ho mantenim al foc durant uns 10 minuts, passada aquesta estona, fiquem la barreja en un pot que puguem tapar i ho deixem refredar. Jo ho deixo a la nevera d'un dia per l'altre.

L'endemà, posem un bol on muntarem la nata a la nevera durant 15-20 minuts, juntament amb les barilles. Això ens ajudarà a muntar la nata.

Quan tot plegat (nata inclosa, evidentment), estigui ben fred, muntem la nata i després l'afegim a la barreja que teníem guardada a la nevera i ho mesclem suaument, intentant evitar que la nata perdi volum.

Afegim la barreja de tot plegat a la geladora (si en tenim) i la deixem treballar uns 15 minuts. Quan tingui volum i hagi espessit, retirem la massa de la geladora i l'aboquem a un contenidor per deixar-la un mínim de 3 hores al congelador.

Si no teniu geladora podeu seguir les instruccions que us dóna el Víctor.

En tot cas, abans d'intentar servir el gelat, deixeu-lo uns minuts a fora del congelador. Serà més fàcil d'agafar i tindrà més gust quan el degusteu.

I així inauguro la temporada de gelats! Una recepta molt recomanable. Gràcies Víctor!


12 comentaris:

  1. Genial aquest gelat! I quants records d'infantesa també per mi! Per cert, la banderola, un detall molt cuco! Petons!

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu Marta per fer la recepta! T'ha quedat molt bé, i les fotos i la presentació m'han encantat!
    Veus? Ara m'han vingut ganes de fer-ne de nou, jajaja!!

    Un petonet, i gràcies de nou!

    ResponElimina
  3. Amb el que m'agraden els gelats ! quina temptació!! la de pastissets panteras rosa que m'he menjat... !

    ResponElimina
  4. Wala !. Quins temps aquells !
    Deu estar molt i molt bo, decididament ...

    ResponElimina
  5. Vaig demanar mil vegades el pastelito de la pantera rosa a ma mare. Quan fnalment un dia me'l va comprar no em va agradar... quina decepció!!! no deuria tenir ni 7 anys!
    Aquest gelat però me'l menjaria ben de gust!
    petonets

    ResponElimina
  6. Uauuu quin gelat més original i més bo!! només de pensar en els pastissets Pantera Rosa ja faig salivera!! me l'apunto per fer-la i triomfar! un petó!

    ResponElimina
  7. Uauuu és el meu pastisset preferit també, em torna boja ! jejej Aquest gelat el tinc que provar, no pot faltar! petons

    ResponElimina
  8. Pues son una delicia...me encanta el color, la idea y presentación!!

    Besos, linda.

    ResponElimina
  9. Que bo ha de ser aquest gelat. I original. No sabia que encara hi ha pastissets d' aquests., fa temps que no en compro.

    ResponElimina
  10. Pues que helado más original!! A quien puede no gustarle?? a mi de pequeña no me dejaban comer muchos bollos industriales, pero de vez en cuando se escapaba un palmera!!! Como sería un helado asÍ'?? Una receta muy divertida, besos!!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari