25 de juny 2013

Magdalenes amb "crumble" de poma i canyella

madalenas de manzana con canela

Fa uns dies la meva germana va fer magdalenes, i segons sembla, molt bones (o per ser més exactes, el que va fer són muffins). M'agradaria molt haver-les tastat, però ella viu a Anglaterra, així que de moment m'hauré de conformar amb les fotos (per cert, heu vist quins arbres, quant de verd!).

El "crumble" tan típic del món anglosaxó és aquesta mena de "sorra" semblant al pa ratllat que cobreix les magdalenes. En aquest cas ho ha fet amb ametlla, però es poden subtituir per nous, nous de macadàmia... El que us agradi més (o en el meu cas, el que tingui al rebost).

Segons diu, són dolces sense embafar, amb diferents textures i gust plè de matisos. Sona bé, oi?
En tot cas, aquí us deixo la recepta. No sé vosaltres, però jo m'afanyaré a fer-les...

Ingredients:

  • 125 gr de farina d'espelta
  • 125 gr de farina integral de blat
  • 50 gr de fructosa
  • 2 culleradetes de llevat
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 pessic de sal
  • 1 ou
  • 150 ml de llet semidesnatada
  • 2 pomes pelades, sense cor i a trossets petits
  • 50 ml d'oli de girasol
  • 25 gr d'ametlles
  • 50 gr de sucre muscovado (o fructosa)


Procedim:
Pre-escalfem el forn a 190ºC i preparem una safata per a muffins de 12 forats amb els corresponents papers de magdalena.

Barregem les farines, fructosa, llevat, un pessic de la canyella i sal en un bol.

Hi afegim l'ou, la llet, la poma a trossets i l'oli i remenem només fins que tot quedi integrat.

Omplim amb la massa 3/4 parts de cada motlle per les magdalenes.

Triturem les ametlles (no cal que quedi convertida en farina), hi afegim el sucre muscovado o fructosa i la part restant de la canyella. Ho escampem per damunt de les magdalenes.

Enfornem durant 15-20 minuts fins que hagin pujat i siguin fermes.
Es poden consumir encara calentes i duren dies si les desem en una capsa hermètica.
En vols una? Si, gràcies!


12 comentaris:

  1. D'Anglaterra a Catalunya, quina bona pensada. Les haurem de fer!

    ResponElimina
  2. Mai no he tastat cap postre amb crumble i j'aniria sent hora. Quina sort poder gaudir de tant verd a tocar de casa. Petons.

    ResponElimina
  3. Ara mateix els clavava una cruixent mossegada!

    ResponElimina
  4. A mi m'encanta el crumble de poma i en versió magdalena no l'he provat mai! me l'apunto!! petons, Marta

    ResponElimina
  5. Pero que pintaza dios mio!! me comería unas cuantas con ese crujientito de manzana!! Besos!!

    ResponElimina
  6. oooooooooooo, has posat tots els ingredients que m'agraden!!! la poma i la canyella em tornen loca! .P petonets i bon cap de setmana guapetona

    ResponElimina
  7. Jo no en vull una, les vull totes!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  8. Que ricas, me encanta como las has preparado,con la cumbre de manzana tienen que estar buenísimas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  9. Les magdalenes són una de les coses que més m'agraden i aquestes tenen una pinta espectacular!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Quines magdalenes més bones!!! amb el cruixent de la crumble molt originals i segur que bones.

    ResponElimina
  11. Tens un premi al meu blog. Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2013/07/premi-versatile-blogger.html

    Petonets!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari