26 de gen. 2012

Truita de verdures amb tagín

Fa uns cinc anys o més vam anar de viatge al Marroc, terra endins. Va ser un viatge fantàstic en el que vam veure i menjar a llocs no massa turístics. Recordo molt un restaurant al mig del desert (o almenys això em va semblar a mi, que estava al mig), on ens van donar una truita de verdures feta amb el tagín. Bo-nís-si-ma! Quan vam arribar a Marràqueix vaig comprar una tagín amb la idea de fer-me la truita (i tantes altres coses) a casa. La tagín ha quedat relegada a objecte de decoració... Fins ara!


23 de gen. 2012

Arròs amb llet

L'arròs amb llet són unes postres clàssiques que no he començat a fer fins fa relativament poc, un parell o tres d'anys, i haig de confessar que sempre els he fet amb la Thermomix.

18 de gen. 2012

Pa de taronja i plàtan


A qui no li encanta l'olor del pa acabat de fer? És tant fàcil fer pa que sembla impossible que sigui tant bo.


15 de gen. 2012

Pastís de carxofa (més o menys, una quiche)

Estem en plena temporada de la carxofa i com no podria ser d'altra manera, Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens proposen fer receptes amb carxofa per a la seva convocatòria de La recepta del 15.

He volgut preparar un pastís de carxofa amb formatge semblant a una quiche, però sense la pasta brisa o de full que tradicionalment fa de base per a aquesta recepta. En aquest cas són el formatge i l'ou els que li aporten consistència.

10 de gen. 2012

Un pastís de formatge

Ja fa temps que em rondava pel cap fer un pastís de formatge i ara m'ha semblat un bon moment per a fer-lo. Aprofito les neules que han sobrat del Nadal, i com que el pastís no és gaire dolç ni "pesat", ve més de gust que no pas altres coses.

7 de gen. 2012

Suc de pera i poma

Bon any per a tothom!
Acabades les festes, oberts els regals, inaugurat l'any i amb un munt de nous propòsits, entre ells, dedicar més estona a aquest bloc. Aquests dies amb tants àpats, tant bons i quantiosos, amb abundant menjar... per sort, al final acabo tant tipa que no em ve de gust ni acabar les restes del torró i en canvi, el que em ve més de gust són coses lleugeres i com més naturals millor. Us proposo un suc.