Magdalenes de gerds

madalenas de arándanos

Una de les coses que més m'agrada per esmorzar són les magdalenes. A més a més, hi ha tantes receptes tan diferents! Aquesta recepta és la meva aportació a Memòries d'una cuinera, que aquest novembre ens convida a fer magdalenes.
Aquesta és la primera vegada que cuino una recepta de'n Xavier Barriga i el resultat m'ha agradat molt. He tret la recepta d'una App per a l'iPad que us recomano, qui en tingui.

La recepta que he seguit és la de les seves magdalenes de gerds, pero ell les farceix amb melmelada, i jo en canvi, els he afegit rescos. El resultat és molt bo. Unes magdalenes saboroses de molla densa alhora que esponjoses.

Només... un dubte. A algunes magdalenes els va sortir com una mena de llengüa després d'enfornar-les. Com si el contingut de dins hagués sortit com un volcà per fora. Per què passa això? Si algú m'ho sap contestar em farà un favor, de cara a futures magdalenes.

Ingredients:

  • 125 gr d'ou
  • 175 gr de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190 ml d'oli d'oliva suau
  • 210 gr de farina fluixa
  • 7 gr de llevat químic (Royal)
  • Un pessic de sal
  • Un grapat de gerds frescos (o melmelada de gerds)

Procedim:
Batre els ous i el sucre amb un robot de cuina. Abaixem la velocitat de la batedora i hi anem incorporant la llet, i després l'oli a poc a poc.

A banda, barregem la farina, el llevat i la sal i ho afegim a la barreja dels ous mentre batem a poc a poc.
Quan la massa sigui homogènia, augmentem la velocitat de la batedora i ho barregem durant 2 o 3 minuts.

Tapem la massa amb un drap i la deixem a la nevera durant una hora com a mínim.

Pre-escalfem el forn a 250ºC. Preparem els motlles de magdalena posant un paper en cada forat del motlle metalic o de silicona per a fer magdalenes. Si no les posem dins d'un motlle més sòlid, les magdalenes perdran la forma al sortir del forn.

Passada l'estona de nevera, batem la massa enèrgicament amb unes barilles manuals i omplim cada motlle fins a la meitat. Fiquem uns quants gerds frescos a cada motlle, i ho acabem de cobrir amb la massa. En comptes de gerds frescos hi podeu posar una cullerada de melmelada al vostre gust.

Les fiquem al forn a 210ºC durant uns 16-18 minuts.
Bon profit!

************************************************************

Raspberry muffins
One of my favourite breakfast treats are muffins. There are so many variatons as well! This recipe is my contribution to Memòries d'una cuinera, which for November is inviting us to come up with some muffins.
This is the first recipe by Xavier Barriga I'm baking, and I'm very happy with the outcome. I got it from this iPad App, which I recommend.
I modified a bit his raspberry muffins, using fresh fruit instead of jam. The result is really nice, with a thick, yet spongy sponge.
I've only have one question: some of the muffins got a sort of tongue in the oven, as if the inside had spilled like volcano lava to the outside. Anybody has a clue why that happens? It will be very helpful for any future muffin baking.

Ingredients:
  • 125 gr egg
  • 175 gr sugar
  • 60 ml milk
  • 190 ml mild olive oil
  • 210 g flour
  • 7 gr raising agent
  • pinch of salt
  • handful of raspberries, or raspberry jam







Method
:

Beat eggs and sugar vigorously, prefferably with a kitchen robot, until thick and fluffy. On a lower speed, but still beating, add in the milk and, very slowly, the oil.

When well combined, speed up and mix for a further 2 to 3 minutes.

Cover the mixture with a kitchen towel and put in the fridge for at least one hour.

Preheat oven at 250º Celsius. Prepare a metal or silicone muffin tray with paper moulds. The paper moulds need to ge in a rigid tray, to prevent the muffins losing their shape.

Take the mixture out of the fridge and beat energically with a manual whisk. Fill each mould half way up, then sprinkle in a few raspberries, and cover up with the dough. Instead of fresh raspberries, you can spoon in a bit of jam.

Bake at 210ºC for 16-18 minutes.

Enjoy!

9 comentaris:

  1. Hola,
    A mi em semblen delicioses... però no se dir-te per que passa això... seguro que algú g'ajuda.Ja em tornare a passar per veure que et diuen. Petons

    ResponElimina
  2. Apa, doncs que bones! I amb gerds frescos encara s'hi ha de notar més l'àcid i la frescor que amb la melmelada. El Xavier Barriga és un geni del pa, oi? Jo també les he fet del Xavier, però en el meu cas hi vaig posar carbassa. De gerds no n'havia vist mai, de magdalenes, i mira que em passa com a tu, m'encanten per esmorzar!! Petons

    ResponElimina
  3. A mi nomes m'agraden les magdalenes casolanes! Canvia tanel gust... amb gerd crec que queda fenomenal! Bona aportació! petons

    ResponElimina
  4. amb gerds són els que més m'agraden!!!! quina pintassa. Moltíssimes gràcies guapa per participar. molts petonets

    ResponElimina
  5. Ualaaaa! diria la Violeta, però jo et dic que m'agraden de veritat Marta.
    Nani

    ResponElimina
  6. Amb l'explicació m'has convençut, què bones (també he de dir que m'encanten els gerds!;))
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  7. De vicio total, esponjositas!

    Besos.

    ResponElimina
  8. Muy buenas estas magdalenas, la duda que comentas no lo se porque he leido la receta y la veo bien y asi tambien las hago yo.lo que pienso es que puede ser un tema de temperatura a veces hay hornos que calientan mas de lo que msrcan. De todas formas te han quedado muy bien
    Peto

    ResponElimina
  9. Hola!! T'he deixat un premi al meu bloc!! :)

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari