14 de set. 2012

Natilles de xocolata (amb Thermomix)


I poso punt i final a les vacances! Torna a començar el curs i amb ell sento que s'inicia una nova etapa vital per a mi... La sensació és ben bé com quan arriba Any Nou i t'omples de nous propòsits i bones intencions.

A més també és bon moment per a organitzar-me, per a concretar l'agenda i definir "plans d'atac" per a assolir tots aquests nous propòsits. Cada cop em costa més trobar temps per a fer tot allò que es considera un "hobby" -com ara penjar regularment posts a Pebre i xocolata-, però confio en poder organitzar-me i ser prou constant com per aconseguir-ho tot.

Esperem que tot plegat arribi a bon port i que d'aquí al proper setembre senti que he acomplert satisfactòriament allò que em proposo.


I tornant a la cuina, aquí deixo una recepta molt ràpida i fàcil de fer: natilles de xocolata. Fàcil de fer especialment perquè està feta amb la Thermomix. És, al meu entendre, del tipus de recepta on la màquina es llueix més. Seguint el mètode tradicional pot ser una mica feixuc, fer segons quines postres (arròs amb llet o natilles en són dos exepmles), però amb la Thermo, es fan sense haver de pensar ni vigilar gens. I el resultat és tan bo com seguint el mètode tradicional. Vaja, sempre depèn de la recepta que segueixis, és clar...
Aquesta recepta de natilles de xocolata que us proposo està adaptada de Cuina per llaminers, i queda boníssima. És també, la meva aportació a La recepta del 15.

Ingredients:

  • 500 ml de llet sencera
  • 100 gr de sucre
  • 4 rovells d'ou
  • 10g de farina de blat de moro (maixena)
  • 50 gr de cacau en pols

Procedim:
Posem la papallona a les ganivetes de la Thermomix i afegim tots els ingredients al vas.
Programem 7 minuts, 85ºC, velocitat 1,5. Passada aquesta estona pot ser que encara la vejeu molt líquida. Si ho considereu poseu-la un minutet més, igual de velocitat i temperatura, però tingueu en compte que quan estigui freda guanya consistència.
Repartir en diferents bols o recipients i refrigereu fins a la hora de servir. Acompanyeu de fruita natural o de nata.
Llestos!



********************************************

So I declare my summer holidays officially over. The new course begins and I feel a new vital stage beginning for me. It's like new year's eve, when you find yourself full of good intentions and resolutions for the future.

It's a good time to get organised, tidy up the calendar and define attack plans to achieve these resolutions. It's getting harder and harder to find the time to do all those things that are more of a hobby -like blogging regularly- but I trust I'll be able to get my act together and become constant enough to manage.

Let's hope by next September I will be satisfied that I've achieved all I'm setting out to accomplish.

And getting back to the kitchen, here is a very quick and easy recipe for the Thermomix. It's the type of dish that really brings the best out of the machine. Certain puddings, like rice puddings and custard, can be quite involved, when cooked according to the traditional method. With the Thermomix you just shove everything in and forget about it until it's ready! And the result really is just as good as on a stove. As long as you've got a good recipe, of course.

This one is adapted from Cuina per Llaminers, and is delicious.

Chocolate Pudding
Ingredients:

  • 500 ml whole milk
  • 100 gr sugar
  • 4 egg yolks
  • 10 g corn flour
  • 50 gr 100% cocoa powder

Method:
With the butterfly implement in, pour all the ingredients in the vase.
Program 7 minutes, 85ºC, speed 1.5. 
After that time, check the consistency. If too liquid, give it another minute, same speed and temperature. Bare in mind it will become thicker when it cools down.
Pour into pretty bowls or cups and refrigerate until it's time to serve. Serve with fresh fruit and a dollop of whipped cream, or enjoy by itself
Enjoy!

9 comentaris:

  1. Marta, benvinguda! Espero que les vacances hagin estat profitoses i que duguis a port els bons propòsits que tots ens fem quan comencem el curs. Jo ambé li trec profit a la TMX, encara que podria ser més. Quin fart de xocolata aquest cap de setmana. Una bona crema.
    Nani

    ResponElimina
  2. Va que entre tots aquests bons propòsits hi ha d'haver el de mantenir actiu el blog!
    les receptes de Cuina per llaminers no solen fallar, que bones les natilles!!
    petonets

    ResponElimina
  3. Tenen una pinta fantàstica! M'afegeixo a donar-te ànims pels bons propòsits! ;)
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Buffs!!! Tenen una pinta irresisitble, han de ser tot un vici. És que m'agrada tan la xocolata!!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Una bona natilla de xocolata, sempre va bé!
    Petons

    Mónica-Recetas de Mon

    ResponElimina
  6. Hola Marta! feia dies que no venia per aqui...Aquestes coses no es poden fer despres de l'estiu!!! :-)
    Si et vols passar pel meu bloc, t'he deixat un regalet. Realment no sóc gaire d’aquestes coses però l’he rebut 4 vegades i bé, al final m’hi he posat
    http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
    Per cert, de vegades jo tb m'he plantejat fer les receptes bilingües i realment t'admiro!! Quina currada! Fins aviat, Marta

    ResponElimina
  7. Ja veig que amb la Thermomix és un obrir i tancar d'ulls!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Les de xoco sempre trionfen!!! boníssimes, i més si són tant senzilles! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari