5 de jul. 2012

Pollastre a la llimona

Pollo al limón

Definitivament jo sóc una persona "de primers". M'encanta la pasta, les amanides, les cremes, purés... La carn vermella o el peix no em desagraden, però el pollastre, en canvi, m'agrada i molt. Si, és de les més "sosses", però alhora trobo que és d'allò més versàtil i sempre em vindria de gust.

Aquesta és una recepta força ràpida de fer i que aconsegueix que el pollastre quedi molt saborós.

Ingredients:
  • 1 pit de pollastre (millor si és de pagès) per 1 o 2 persones
  • 1 dent d'all
  • 1 llimona
  • oli d'oliva
  • sal gruixuda barrejada amb pell de cítrics (o la que preferiu)

Procedim:
Partim per la meitat el pit de pollastre i el tallem a tires o trossos no gaire petits. El posem en una plàtera petita.

Al damunt hi ratllem la pell de la llimona i hi aboquem el suc que haurem exprimit.
Tallem la dent d'all a trossos petitons, i l'afegim també al pollastre.

Ho reguem amb un rajolí d'oli i amb les mans netes, barregem el pollastre amb la resta d'ingredients perquè tots els trossos quedin ben amarats de la preparació de la llimona i l'all. Ho deixem reposar una mitja hora, més o menys.

Passat aquesta estona, fem el pollastre a la planxa amb una mica d'oli fins que quedi daurat per fora i cuit per dins. Un cop al plat hi podem posar la sal.

I ho servim acompanyat, per exemple, d'un tomàquet partit per la meitat que haurem passat per la paella.
Un bon dinar!

8 comentaris:

  1. a mi també em passa com tu amb el pollastre. El plat d'avui senzill i molt bo

    ResponElimina
  2. quina pinta! aquest plat me'l podràs fer ara que estic a dieta :)
    el parament de taula molt maco!

    ResponElimina
  3. Sembla deliciós! I quina coincidència que avui el nostre plat porta la mateixa fruita, la llimona.

    En aquest cas, al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, et proposem un sorbet de llimona. Et convidem a entrar-hi, a veure'l i a dir-hi la teva!

    www.esfruita.com/assessorem/sorbet-de-llimona

    ResponElimina
  4. Ho provaré. Ja tinc salivera ... i això que acabo de dinar !

    ResponElimina
  5. Estic sense dinar, i aquest pollastre em fa venir una gana...
    Marta, bon cap de setmana.
    Nani

    ResponElimina
  6. Un plat molt senzill, però alhora molt bó!!
    Ara me'n menjaria uns tallets!!
    Bn cap de setmana!!

    ResponElimina
  7. Solo con leer el nombre de la receta se me hace la boca agua. Riquísimo.

    Besos.

    ResponElimina
  8. Estoy de acuerdo en la valoración que haces de la carne de pollo. Es tan versátil como la tortilla. Vamos, que da mucho juego y te permite largos recorridos. Gracias por tu receta. Es deliciosa sólo con leerla.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari