Són bones, punt primordial, són fàcils d'adaptar per a tots els gustos (afegint extracte, pells de cítrics, espècies...), mantenen bé la forma quan es tallen amb tallador i són fàcils de fer. I és clar, per les dates que estem, podem fer servir talladors temàtics, no? Rat-penat (tallador molt útil per festes-Batman), fantasma i carbassa. No renuncio a la festa de la Castanyada, però què voleu que us digui... també m'agrada Halloween, ho confesso!
Galetes sense ou (amb formatget)
Són bones, punt primordial, són fàcils d'adaptar per a tots els gustos (afegint extracte, pells de cítrics, espècies...), mantenen bé la forma quan es tallen amb tallador i són fàcils de fer. I és clar, per les dates que estem, podem fer servir talladors temàtics, no? Rat-penat (tallador molt útil per festes-Batman), fantasma i carbassa. No renuncio a la festa de la Castanyada, però què voleu que us digui... també m'agrada Halloween, ho confesso!
Risotto de sobrassada
I ja tornem a ser a finals de mes, cosa que vol dir que tornem amb El Asaltablogs; en aquesta ocasió el blog a saquejar ha estat El mito del sofrito, de nom molt divertit, portat per un grup d'artistes culinàries que amb quatre ingredients corrents poden fer uns plats realment originals i molt de festa.
He escollit el risotto perquè tot i que no cuino arròs gaire sovint, el cert és que ens agrada, i a mi, en forma de risotto, encara més. De fet, aquí en teniu un altre que vaig publicar fa temps que també és molt bo (modèstia a part): risotto al cava amb formatge de cabra.
He adaptat la recepta original per fer-la amb la Thermomix, que et permet anar fent sense gaire feina i queden molt bé. El resultat és un arròs de gust fort a sobrassada i que convé menjar acompanyat d'una amanida o alguna altra cosa lleugera. Ens ha agradat molt, si senyor!
Brownie de xocolata blanca amb gerds
Wow! Estic realment despistada! Fa dies que tenia aquest post pendent de publicar amb tota la intenció de participar al nou repte de Destapant cassoles i va i quan arriba el dia, se'm passa i surto amb una altra recepta! Si que estic centrada!
Ja us podeu imaginar tant pel (poc) ritme de publicacions que segueixo de fa uns mesos com per aquest exemple de descuit com estem per casa aquests dies. En fi, si tot fos això...
Bé, centra't, Marta! Aquest repte que ens proposa Destapant cassoles consisteix a fer i publicar una recepta extreta d'un blog concret diferent cada mes (a l'estil de El Asalta blogs que també segueixo). Per engegar ha proposat el blog de La cuina de casa, un blog plenament llaminer i pel qual és una meravella perdre's.
He escollit els brownies de xocolata blanca amb gerds per tres motius principals: primer perquè és una recepta de Pep Nogué (i tenia ganes de fer-ne alguna). Segon perquè fa molt de temps que volia tastar els brownies de xocolata blanca (altrament dit "blondies"), i finalment, perquè tenia tots els ingredients a casa, fins i tot els gerds, cosa poc habitual.
Puré o crema de carbassó amb Thermomix
Ja era hora de fer baixar tanta xocolata i dolç amb un plat ben sa i bo, no trobeu? Un bon puré de verdura! En aquest cas és el carbassó, que és un dels meus purés preferits.
I no es tracta tant de quines verdures fem servir sinó com fem els purés de verdura amb la Thermomix. Haig de confessar que em va costar trobar la manera, sempre em semblava que tenien un gust estrany, fins que els he començat a fer, tal i com us indico ara...
Palmeres o ulleres de xocolata
Intento tornar a agafar el ritme, que m'està costant molt, amb receptes senzilles de fer i de menjar, i de nou, amb xocolata (nyam!). En aquest cas és una recepta clàssica, ulleres amb crema de xocolata (nocilla, nutella...) que a més de ser ràpides de fer, necessiten poc ingredients, es poden consumir en poca estona després de sortir del forn i per tot plegat són perfectes per preparar amb nens (o nenes, en el meu cas). Visca la pasta de full!
Pastís de xocolata i oreo sense forn

Bon dia! Avui sento que haig de començar el post saludant a tothom perquè fa més de 2 mesos que no publico res... Em sap greu. Ja se sap que hi ha moltes coses de les vides dels adults que fan les mateixes vacances que els nens, oi? Bé, doncs més o menys és el meu cas, que ha estat tenir les nenes rondant per casa que no m'hi he posat gaire... A cuinar i menjar si, a fotografiar no :(
I torno de les vacances amb una altra recepta de xocolata! En aquest cas un pastís sense forn o tarta de xocolata amb galetes oreo que queda d'allò més "resultón": l'amarg de la xocolata negra, el puntet dolç i salat de les oreo... És tan intens que amb un trosset ja en tindreu prou, tot i que sempre hi ha qui troba raconet per un segon tros...
Magdalenes de xocolata amb frosting de xocolata
Si, ja ho sé, fa cosa engegar el forn amb la calor que fa, és el tòpic de moda dels blogs de cuina, però jo em sacrifico ;)
Avui us porto una recepta d'unes magdalenes que ja vaig fer fa setmanes i que no sé ben bé per què, encara no havia publicat. Alguns que em seguiu a Instagram potser sí, que les vau veure: aquí.
Galetes amb lacasitos
Com passen les setmanes! Sóc conscient de que he abandonat el blog des de fa molts dies, se m'han passat els reptes als que acostumo a participar, no he passat pels vostres blogs per xafardejar... ho sento. No tinc cap disculpa, simplement no he tingut gaires ganes de cuinar i menys encara de fotografiar i escriure el post.
I això que he cuinat... i força! Per ara us deixo amb unes galetes amb lacasitos que he tret del blog Cuinar cada dia amb la Rosa i la Carme que són perfectes per a fer amb nens, ara que ja han acabat escola i molts d'ells ronden per casa sense saber gaire què fer.
Pastís Sara
"La Sara" és el pastís preferit de ma mare, des de sempre. Ella, que no és gaire de dolç... És un pastís que m'agrada molt però que embafa una mica, no trobeu? Quan va ser el seu aniversari em va demanar una Sara, i una Sara que li vaig fer. No n'havia fet mai abans, així que vaig anar al blog Cuinar cada dia amb la Rosa i la Carme i Las Recetas de MJ, i en vaig fer un mix de resultats fantàstics.
Pa de cervesa negra a la panificadora [El Asalta Blogs]
La recepta de pa que porto avui ja és la segona vegada que la faig. La primera vegada va volar en un sopar, i això que el resultat va ser regular pel que fa a l'aspecte (nota mental, no fer servir la cervesa acabada de sortir de la nevera si el que vull és fer-ne pa).
Aquesta segona vegada el pa és perfecte! Té un gust boníssim, la molla és tova amb crosta cruixent, és molt ràpid de fer (el faig amb la panificadora) i l'acabat de les llavors de rosella li dóna un toc molt vistós, crec que queda molt bonic, no creieu? M'ha sorprès molt gratament, aquesta recepta, i ja l'hem adoptat perquè es quedi a casa amb nosaltres... Sincerament, us recomano fer-lo.
Iogurt casolà - versió 2
Podria semblar una tonteria, però si feu servir (sense ànim de fer propaganda i per posar uns exemples) La Fageda o Danone, llet fresca o esterilitzada, sencera o semi, els resultats varien molt. I finalment, l'estona que deixem els iogurts fent-se, també, evidentment. Recomano a qui comenci i no hagi obtingut els resultats desitjats, que vagi variant de marques fins a trobar el que funcioni millor per a tu.
Pastís de formatge amb gerds
Us haig de confessar que detesto la cocció al bany maria. No em malinterpreteu, els resultats m'entusiasmen, però sempre pateixo al cuinar. No controlo bé la temperatura, la quantitat d'aigua, tinc por que entri aigua al motlle i inundi el pastís... catastrofista? segurament si.
Bundt de iogurt i Baileys (crema irlandesa de whisky)
L'entrada d'avui ha sigut in extremis, recepta decidida, cuinada, fotografiada i post escrit avui per avui. Aquest mes a Memòries d'una cuinera ens proposaven fer coca de iogurt. És el meu pastís preferit!
Una recepta molt fàcil de fer, ingredients senzills, sana, apte per a novells, versatil i de resultats deliciosos! Ja fa temps que és el "pastís de capçalera" a casa, i és que l'he fet de tantes maneres diferents! barrejant-hi fruita natural a trossos, fruita deshidratada, iogurt de diferents sabors, pell de cítrics, xocolata, farina d'ametlla, cacau... I crec que mai, mai m'ha quedat malament. No és mèrit meu sinó de la recepta. Si us estreneu en el món de la rebosteria podeu començar per aquí que tindreu un èxit assegurat.
Crema de whisky o Baileys
Us haig de confessar que sóc molt inexperta pel que fa a còcktails o begudes alcohòliques en general, tot i que m'agraden. Així que no vaig dubtar gaire que era això el que havia de fer quan vaig veure aquesta recepta de Baileys (o crema de whisky, si no volem fer propaganda de marques) al blog Tartis y mas que ens toca assaltar aquest mes als qui seguim el repte de El asalta blogs.