Lasanya d'espinacs

lasanya de verdura espinacs

Es veu que encara no podem desar la roba d'abric, que l'hivern encara segueix aquí! Així que de moment guardo la recepta de gelat que tenia planejada (ens hem animat a fer-lo de seguida que el solet ha començar a escalfar), i recupero una lasanya d'espinacs que creia que ja havia publicat (?!?). Es veu que estic més des-centrada del que em crèia...

Galetes de mantega de cacauet

Galletas con mantequilla de cacahuete peanut butter

M'he escandalitzat al veure quant temps feia que no publicava res! I això que tenia aquesta recepta pendent des de fa dies, quan l'Aina es va posar malalta durant una setmana i pico (la grip), i per passar l'estona a casa, vàrem decidir fer aquestes galetes de mantega de cacauet entre les dues. Se'm va oblidar, suposo, la setmana següent, quan l'Aina va tornar a l'escola i vaig ser jo, la que va caure malalta...

Natilles (amb Thermomix)

Natillas, custard


Les natilles que avui proposo són molt ràpides de fer, ja que són amb la Thermomix. He adaptat una mica la recepta del llibre, i són molt bones. La ocasió per preparar-les me l'ha brindat la convocatòria mensual de Memòries d'una cuinera. Si voleu també podeu veure una recepta de natilles de xocolata (amb Thermomix) que també he presentat.

Mandonguilles de peix al vapor (Thermomix)


albóndigas de pescado al vapor (thermomix)

Ja ha passat mig mes, però més val tard que mai: Bon Any Nou!
Finalment puc actualitzar el bloc, i és que fa moltes setmanes que ho tenia a la llista de coses per fer. Ja se sap, amb el canvi d'any ve la llista de nous propòsits, nous projectes... en tinc algun que espero que properament us podré anunciar :)

El cas és que el temps que em quedava lliure i que dedicava al bloc, ara s'ha escurçat encara més. Però no vull deixar de penjar posts a Pebre i xocolata, per tant em tocarà fer un esforç per organitzar i repartir bé el temps. Ja veurem en què queda...

Brownies d'ametlla i premis!

pastis de xocolata, tarta de chocolate, almendra

Primer de tot, moltíssimes gràcies a Carmeta Rusquilleta i Les Meves Cuinetes per otorgar-me el Liebster Award i el premi Best Blog. Em fan molta il·lusió i m'animen a continuar amb el bloc, així com els comentaris i visites que dia a dia vaig rebent. Gràcies a tothom!

Per celebrar-ho, i ara que ja tenim el fred a sobre, què us semblen uns brownies d'ametlla? Als qui ens agrada la xocolata, vénen de gust, oi?

Lasanya de tonyina per a el Gran recapte d'aliments

lasanya de peix


La recepta d'avui està pensada per a la convocatòria de Blogs contra la fam en favor del Gran Recapte d'aliments. Recordeu que podeu donar aliments avui divendres i demà dissabte (30 de novembre i 1 de desembre) als punts de recollida que trobareu llistats aquí. Va, que tot compta!



Magdalenes de gerds

madalenas de arándanos

Una de les coses que més m'agrada per esmorzar són les magdalenes. A més a més, hi ha tantes receptes tan diferents! Aquesta recepta és la meva aportació a Memòries d'una cuinera, que aquest novembre ens convida a fer magdalenes.

Postres ràpides: pasta de full i xocolata

Postres rápidos y fácil, tarta de hojaldre con chocolate

Avui presento un post ràpid amb unes postres ràpides: pasta de full amb xocolata. És una combinació boníssima i en aquest cas, si més no, rapidíssima de fer.

Pastís d'aniversari de xocolata i canyella

Tarta de cumpleaños de chocolate y canela

Avui fa un any de la meva primera publicació al bloc. Per celebrar-ho, què millor que aquest pastís deliciós de xocolata i canyella?

Galetes glacejades: primera experiència


És la primera vegada que faig galetes glacejades. La veritat és que no he fet galetes gairebé mai i en tinc molt poca pràctica, malgrat que m'agraden molt. Les galetes glacejades no són de les meves preferides. Sempre m'han semblat que tenien gust bàsicament de sucre, però són molt boniques, oi? Bé... això si et surten bé!

Ja sabia que són delicades de fer especialment pel que fa al glacejat, i ja no diguem la traça que cal tenir per "pintar-les" amb gràcia! Bé, doncs encara que no siguin el meu tipus de galetes preferides, m'he proposat de fer-ne. És més, m'he proposat aconseguir que em quedin bé!

Pastís especiat de carabassa


L'entrada d'avui la tenia pendent des de feia setmanes i La recepta del 15 me n'ha donat l'excusa perfecte. La convocatòria ens demana cuinar amb carabassa, fruit estrella de tardor i relacionada per a tothom amb la festa -forània- de Halloween, del 31 d'octubre.

Pastís de dinousaure i premi!

Tarta de cumpleaños infantil, de dinosaurio

I si! aquesta setmana passada ha sigut l'aniversari de l'Aina (i el meu). I per fi hem tingut l'excusa i la ocasió de fer, juntament amb la meva germana, el pastís de dinousaure que havíem vist i desitjat de fer tantes vegades. Ah! i premi Liebster Award que m'ha atorgat la Marta de Cuina Diari. Moltes gràcies, em fa moltíssima il·lusió!

Natilles de xocolata (amb Thermomix)


I poso punt i final a les vacances! Torna a començar el curs i amb ell sento que s'inicia una nova etapa vital per a mi... La sensació és ben bé com quan arriba Any Nou i t'omples de nous propòsits i bones intencions.

A més també és bon moment per a organitzar-me, per a concretar l'agenda i definir "plans d'atac" per a assolir tots aquests nous propòsits. Cada cop em costa més trobar temps per a fer tot allò que es considera un "hobby" -com ara penjar regularment posts a Pebre i xocolata-, però confio en poder organitzar-me i ser prou constant com per aconseguir-ho tot.

Esperem que tot plegat arribi a bon port i que d'aquí al proper setembre senti que he acomplert satisfactòriament allò que em proposo.

Pastís capgirat de macedònia


Ja fa temps que tenia a la meva llista de 'pendents' fer un d'aquests pastissos de fruita que es serveixen capgirats. Finalment, Memòries d'una cuinera m'ha proporcionat l'excusa de fer-lo en demanar receptes de macedònia.

Ja sé que no és exactament una macedònia ja que la fruita queda cuita un cop passada pel forn, però la varietat de fruites si que hi és ;)

Polos de cirera


Ja de petits ens fèiem "polos"casolans: de Coca-Cola (sense cafeïna, és clar), de llet amb Cola-Cao, de suc, o d'una beguda que no sé si encara existeix que es preparava a base de pòlvores, que es deia Tang. Ara estic encantada de poder fer polos per les nenes, i de poder tastar coses noves. A més, aquesta recepta em permet participar a La recepta del 15, que últimament tinc molt abandonada.