El pastís de formatge que us porto és senzill de preparar, d'aquells que es fa ràpidament i obtens bons resultats. Normalment prefereixo posar-hi base de galeta però la recepta d'avui no li cal. L'he fet només amb formatge crema tipus Philadelphia (sense mascarpone, mató o cap altre formatge o nata), i amb iogurt natural. S'hi podria fer servir iogurt de llimona, que n'intensificaria el gust, però no li cal, ja és prou present si seguiu la recepta com l'he fet jo avui.
És un pastís que ha agradat molt a casa. Els més fans del pastís de formatge han dit que té "poc gust de formatge", i el cert és que té un gustet molt suau més aviat cítric. Sobre aquesta recepta es poden fer mil i un invents per adaptar-lo al gust de cada ú, començant per afegir més o menys sucre, espècies, altres cítrics... La recepta ho tolera bé.
Si ho preferiu, aquí teniu una altra recepta de pastís de formatge (la meva preferida), i encara un altre pastís de formatge mascarpone i espècies que no està gens malament (amb una foto de l'Aina de fa 3 anys... com ha crescut, com passa el temps!).
Ingredients:
- 450-500 gr de formatge crema (tipus Philadelphia)
- 3 ous
- 130 gr de sucre blanc
- 3 iogurts
- 1 llimona (només la pell ratllada i el suc per separat)
- 50 gr de farina blanca
Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 170ºC.
Barregem tots els ingredients, millor si ho anem fent en l'ordre en que aparèixen a la llista. Acabem amb la farina, que hem de tamisar abans de posar-la a la barreja.
Engreixem un motlle, en el meu cas és un de silicona amb base ceràmica de Lékue que em va molt bé per aquesta mena de pastissos, ja que el presento amb el mateix plat amb el que s'ha cuinat i no he de patir per si es trenca al treure'l -no és per fer propaganda però va realment bé-.
Ho fiquem al forn uns 50-55 min fins que al punxar-lo l'escuradents surti net. Vigileu que no se us cremi per sobre, si veieu que es torra massa el tapeu amb paper de plata.
Deixem reposar i el refrigerem abans de consumir, millor si és d'un dia per l'altre.
Jo l'he acompanyat amb una melmelada de maduixa casolana que tenia per casa i com sabeu, la combinació acostuma a agradar molt.
T'ha quedat estupendo!!! Segur que està ben bo, encara que sigui suau de gust. A mi els pastissos de formatge m'agraden de totes les maneres possibles...jajaja
ResponEliminaQue vagi bé! Clara
Boníssim, ja me'l copiaré!!
ResponEliminaUn pastís de formatge semblant el vaig fer fa poc i em van dir que era de 'mousse de llet' jajajaja Va agradar molt però és el que dius: per als MOLT formatgers...
ResponEliminaJo però no dubtaria a menjar-ne un bon tros: m'encanta!!!!!! :)
Petons
És veu suau...a casa agradaria a uns i els altres potser em dirien que tė poc gust de formatge!!!!
ResponEliminaEns veiem el 30 a LaCerdanya????
Ptnts
Dolça
Me encanta los pasteles de queso tomo nota de este que se ve muy rico!!
ResponEliminaUn beso
ResponEliminaMarta; Un pastís ben senzill, bo i que com molt bé dius, quedes molt i molt bé.
Salutacions Marta¡¡ :O)
M'agrada el fet que no porti base, tot i que normalment la base de galeta a casa ens encanta!
ResponEliminaUna molt bona proposta Marta, me'n guardes un trosset?
Petons!
Lleugeret i súper refrescant! M'encanten els pastissos de formatge i aquest me l'apunto! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponEliminaSóc súper fan dels pastissos de formatge, i així amb gustet a llimona encara no l'he fet, així que m'emporto la recepta perquè es veu ben bo! un petó!
ResponEliminaQue delicia!! Que contraste más bueno, la textura de la tarta se ve en el corte y se ve deliciosa!! Besos!!
ResponEliminaMadre que apetecible se ve!! Seguro que esta riquísima.
ResponEliminaBesos crisylaura.
Sóc fan de tots els pastissos de formatge! I a mi, un puntet de llimona m'encanta, així que segur que aquest m'agradaria molt!!!
ResponEliminaQue rica tarta y sencilla, me gusta.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Tots el pastissos de formatge m´encanten, provaré de fer el teu sembla que ha de estar deliciós. Un petonet
ResponEliminaEs veu deliciós! a casa també som molt de pastissos de formatge...aquests el faré!
ResponEliminacomo me gusta el pastel de limón, yo la hago muy parecido pero cambio tooodos los ingredientes por bajo en calorias y la harina por maicena y queda muy rica ehhh!! luego me zampo un trozo de chocolate pero eso ya es otro tema jajajajajajja. me encanta tu tarta niña. besotes!!
ResponEliminaMira...així, sense galeta, el pastís de formatge m'encanta! El provarem de fer! Petonarros!
ResponElimina