Pastís cake de poma: repte "Cuinar és senzill"

recepta pa de pessic de poma


La recepta que porto avui és per participar al repte proposat per la súper-Cristina de Bufet de postres. Es tracta de fer una recepta del llibre Cuinar és senzill, de Montserrat Seguí. Aquest és un dels meus llibres de cuina de capçalera preferits i m'hi he llençat sense dubtar-ho! He d'admetre que les fotografies del llibre han passat de moda, però les receptes són fantàstiques i el recomano a tothom.

La recepta que he escollit és el "pastís cake de poma". L'he fet vàries vegades, una favorita de casa (la meva germana me la va fer conèixer). La fem quan volem unes postres o berenar per lluir sense complicar-nos gaire. A més, també és fantàstica per aprofitar aquelles pomes que estan una mica tocades i que ja no ve de gust de menjar-se, és a dir, és una molt bona recepta d'aprofitament :)

El pa de pessic és molt gustós, amb un gust dolç de la poma que no necessita res més per quedar bo, però si voleu hi podeu afegir una mica de canyella o vainilla a la massa abans d'enfornar, o sucre llustre per acabar-lo.

Ingredients:
200gr de farina
125gr de sucre (jo he fet mig de sucre blanc i mig de sucre muscovado, que combina molt bé)
75gr mantega
3 ous
1 culleradeta de llevat químic (uns 7gr)
4 pomes

Procedim:
Preescalfem el forn a 180ºC. Engreixem un motlle allargat, tipus cake.

Fonem la mantega fins que quedi líquida. La barregem amb el sucre i ho batem una mica. Hi anem afegint els ous d'un en un, esperant a que la massa incorpori bé l'ou abans d'afegir-hi el següent.

Hi afegim la farina tamisada amb el llevat, i finalment les pomes tallades a daus. Si els daus són petits la poma ni es notarà pel que fa a la textura, quedarà pràcticament desfeta. Jo avui els he fet grossets, que també m'agrada molt la textura. Remenem amb cura. Queda una massa bastant densa, no patiu, és normal.

Ho aboquem al motlle i el fiquem al forn durant uns 45 min, fins que al punxar-lo amb un escuradents aquest surti sec. Quan estigui, el traiem del forn i passat uns 15 minuts el desemmotllem perquè es refredi sense humitejar-se. Si voleu el podeu empolsinar amb sucre llustre quan estigui fred abans de servir, però que consti que no ho necessita. És boníssim i molt gustós per si sol!

3 comentaris:

  1. Jo també tinc aquest llibre i m'encanta!

    ResponElimina
  2. Quin tros de "cake". La Montserrat ja coneixia els "cakes". Pot ser no som nosaltres els modernillos. Es veu tan tendre! Suposo que va tenir l'èxit assegurat a casa teva com sempre, oi? Gràcies per participar.

    ResponElimina
  3. Es veu impressionant aquest cake, Marta! Gran aportació!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari