Pastís de xocolata i plàtan

aprofitar plàtans madurs

Una recepta més per aprofitar els plàtans madurs que de vegades queden al fruiter. De receptes per aprofitar plàtans madurs en tinc unes quantes publicades al blog. Aquesta d'avui és del llibre 'Chocolate' de Sandra Mangas (li estic treient partit, al llibre. Aquest Bundt cake de xocolata n'és una altra. Boníssim).

La recepta d'avui és d'aquelles ideals per als xoco-addictes o simplement xoco-fans. Té un gust intens de xocolata i el toc de plàtan que hi combina realment bé. Un consell: feu-lo d'un dia per l'altre. L'endemà els gustos estàn més assentats i s'intensifiquen. En resum, una recepta que possiblement repetiré.

Loaf cake de xocolata i cafè (pa de pessic, vaja)

Loaf cake de xocolata i cafe

Sempre intento que la rebosteria que tinc per casa sigui "lleugera" i sana fent servir farina i sucre integral, amb poc greix i que aquest sigui oli... El cas d'avui NO és aquest. És un pa de pessic dels que els anglosaxons anomenen "loaf cake" de xocolata i cafè amb base de mantega.

Té una textura semblant al vellut i és "lleuger". Porta bastant cacau en pols, que sempre fa que la textura sigui una mica seca, però no és el cas. Crec que ha quedat una mica curt el gust de cafè, en posaria una mica més. Fet i fet, és un pa de pessic bo, molt aromàtic i perfecte per un bon berenar.

Cols de brusel·les a la mostassa i mel

cols de bruseles thermomix

No vull posar-me pesada ni sóc venedora de Thermomix ni res d'això, però realment em va molt bé i la faig servir cada dia. A més, m'anima a fer receptes noves, fins i tot a tastar ingredients diferents als que estic acostumada.

Aquest és el cas de les cols de brusel·les. No les havia tastat mai, però en veure la recepta al magazine de Thermomix (n. 88) no vaig trigar gaire en provar de fer-les.