Sempre intento que la rebosteria que tinc per casa sigui "lleugera" i sana fent servir farina i sucre integral, amb poc greix i que aquest sigui oli... El cas d'avui NO és aquest. És un pa de pessic dels que els anglosaxons anomenen "loaf cake" de xocolata i cafè amb base de mantega.
Té una textura semblant al vellut i és "lleuger". Porta bastant cacau en pols, que sempre fa que la textura sigui una mica seca, però no és el cas. Crec que ha quedat una mica curt el gust de cafè, en posaria una mica més. Fet i fet, és un pa de pessic bo, molt aromàtic i perfecte per un bon berenar.
Ingredients:
- 190 gr de mantega a punt de pomada
- 190 gr de sucre morè (jo he posat muscovat "lleuger")
- 3 ous grans
- 130 gr de farina
- 60 gr de cacau en pols
- 1 culleradeta de llevat químic
- 20 ml de llet
- 1 cullerada sopera de cafè intens
Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC. Engreixem un motlle allargat del tipus "plum cake".
Batem la mantega (que ha d'estar a punt de pomada) i el sucre amb una batedora fins que la mescla es vegi esponjosa i blanquegi una mica. Aleshores hi anem afegint els ous d'un en un, esperant que quedi ben integrat abans d'afegir el següent, i intentant anar "escurant" les parets i base del bol.
A banda, tamisem la farina, el llevat i el cacau en pols. A un gotet barregem la llet i el cafè.
Afegim la barreja de la farina a la mantega en dues tandes, intercalant la llet entre una i l'altra.
Quan tots els ingredients estiguin ben integrats, barregeu-ho a velocitat més alta perquè la massa quedi ben fina.
Aboqueu la massa al motllo i ho enforneu uns 60 minuts (els últims 15 minuts ho he tapat amb paper de plata perquè s'estava començant a torrar). Estarà cuit quan al punxar-lo amb un escuradents o similar, aquest surti net.
El deixeu refredar uns minuts al motlle i després el desemotlleu perquè s'acabi de refredar del tot damunt d'una reixeta.
Qui en vol un trosset?
Madre del amor hermoso, con lo que me gusta el chocolate, este bizcocho cae muy rapidito en mi casa!! Me llevo la receta!!
ResponEliminaBesotesss
A mi em passa com a tu, però de tant en tant es pot fer una excepció, veritat? Té una pinta estupenda!!
ResponEliminaClara
Els loaf cake és el que tenen....res de lleugers! Però són tan bons....
ResponEliminaSi mengem un trosset petit no ens fem tant mal!
Petonets,
Olga
Jooooo! Per una vegada no passa res! A vegades va bé saltar-se les normes! Sobretot si el resultat és aquest festival de pastís!!! 😀
ResponEliminaBon dia guapa!
Quina gran combinació la de la xocolata amb el cafè!! no em fa falta sentir res més, compro!! un petonàs (i ens veiem al juny, oi??)
ResponEliminaChocolate y café ummm que rico!!
ResponEliminaUn peto
Molt bona pinta. Un dubte, el cafè es posa molt (en sec) o fet?
ResponEliminaGràcies
El cafè s’hi posa fet, és a dir, tal i com te’l beuries. Espero que si el fas, t’agradi ;)
ResponEliminaMarta