Segur que us heu adonat que el tipus de plats que tinc al blog són bàsicament dolços... No només són dolços, sinó que són "coses per esmorzar". Tot i que acostumo a menjar pa amb tomàquet per esmorzar, m'agrada tenir alguna dolçaina casolana, el més sana possible, que després també fa de berenar.
Aquestes magdalenes, molt de temporada, de carbassa, ens han agradat moltíssim tant a les nenes com als grans. Com que a més les faig petites, diguem que es mengen més fàcilment encara...
Les estem fent força sovint i segur que les seguiré fent. Tinc potets de puré de carbassa congelats en porcions que van molt bé per aquesta mena de coses, així sempre tinc la carbassa a mà.
Ingredients:
- 3 ous
- 180 gr de sucre morè mascobado (o del vostre gust)
- 100 ml d'oli d'oliva o de girasol
- 180 ml de puré de carbassa espès
- 200 gr de farina
- 2 culleradetes de llevat químic o 2 sobres dobles de gasificant (és a dir, 4 sobrets)
- 2 culleradetes de canyella mòlta
- 1/2 culleradeta de gingebre mòlt
- 1 clau d'espècie mòlt
- sucre addicional (per empolsinar les magdalenes)
Procedim amb THX:
1. Posem el sucre a la Themormix. El triturem 30 segons / vel 10.
2. Hi afegim els ous i programem 2 min/37ºC/vel 5.
3. Hi afegim el puré de carbassa i l'oli i programem 10 segons / vel 5.
4. Finalment hi afegim la farina, el llevat químic o el gasificant i les espècies: la canyella i el gingebre, i barregem 10 segons/vel 3.
5. Posem la massa a la nevera durant mitja hora com a mínim. D'aquesta manera aconseguirem que tinguin "muntanyeta". És un pas que us podeu saltar si no voleu que pugin tant. Quedaran més planes, cosa que potser ja us interessa, si voleu posar-hi alguna mena de cobertura.
6. Mentrestant, pre-escalfem el forn a 250ºC. Passada l'estona de nevera, ompliu els motlles de magdalena amb la massa fins a 3/4 de la seva capacitat. Si voleu hi podeu posar un pessic de sucre al damunt.
7. Les fiqueu al forn, que heu d'abaixar a 180ºC i les hi deixeu durant 15-20 minuts, fins que quan les punxeu amb un escuradents, aquest surti net.
8. Un cop fora del forn, les deixeu refredar al damunt d'una reixeta perquè no s'humitegin
Preparació "tradicional":
Bateu els ous amb el sucre amb energia fins que la massa quedi esponjosa i sigui blanquinosa.
Hi afegim el puré de carbassa i l'oli poc a poc mentre seguim batent, ara a velocitat més baixa.
Tamiseu la farina, el llevat o gasificant, les espècies i ho afegiu a la barreja humida. Ho barregem només fins que estigui tot integrat.
Seguim amb la recepta des del pas n. 5.
Quines magdalenetes més boniques!! I molt originals!!! Me les apunto!!
ResponEliminaPetons,
Olga
A mi em passa el mateix...jiji...sóc molt de dolços!! I si els fa un mateix doncs se sap el que porten i es poden fer en una versió més saludable oi?
ResponEliminaQue vagi bé! Clara
Fan una fila! aquest cruixent de sucre és molt temptador.
ResponEliminaBona pensada!! També pensava fer-ne de carbassa! Al final m'he desdit, però queden molt temptadores!
ResponEliminaTenen una pinta espectacular i ara que he descobert les magdalenes així més sanes (acabo de publicar magdalenes integrals que m'han agradat moltíssim!) doncs aquestes segur que les provaré!! No hi ha res com començar el dia així de bé ;)
ResponEliminaJo també preparo el puré de carbassa i el congelo. És ideal per fer servir tant per dolç com per salat. A més aquesta combinació d'espècies li dóna un toc boníssim! Una abraçada!
ResponElimina