Per fi trobo un moment per actualitzar el blog! Quin greu no poder passar per aquí més sovint ni poder passar pels vostres blogs... Però de moment em resisteixo a abandonar completament Pebre i xocolata! I no us penseu que és que no cuino! Molts de vosaltres ja em seguiu a Instagram. Allà hi comparteixo més sovint les fotos de les coses que cuino. Segurament perquè no cal asseure's davant de l'ordinador a escriure la recepta ;) Per cert! Us hi heu fixat? He afegit les últimes fotos que faig a Instagram a la barra del costat dret del blog. Què us sembla?
Per altra banda, estic MOLT contenta perquè per fi he arribat als 200 seguidors de Facebook! Ja sé que per a molts de vosaltres és una xifra irrisòria, però mira, a mi em fa il·lusió... Per cert, encara no ets seguidor/a de la pàgina del FB de Pebre i xocolata? fes-te'n! T'ho agraïré moltíssim! ;)
Anem al tema: avui porto una recepta deliciosa. El pa de pessic és d'aquells "mantegosos", molt gustós i humit. Al damunt hi pots posar la fruita fresca que més t'agradi. En aquest cas, sent de temporada i com que la figuera de casa no em dóna cap descans de producció (i que segueixi així), l'he fet de figues. El suquet de la fruita es barreja amb la massa del pastís i el resultat és espectacular.
Ingredients:
- 150 gr de mantega a temperatura ambient, tallada a daus
- 170-190 gr de sucre blanc
- 2 ous
- 1 culleradeta d'essència de vainilla (o extracte)
- 185 gr de farina (si és de força, millor, però no és necessari)
- 185 gr de iogur (jo hi poso iogurt grec)
- 6 figues fresques (aprox) partides per la meitat
- 1 culleradeta de canyella + 1 cullerada de sucre (opcional)
Procedim:
Pre-escalfem el forn a 180ºC. Engreixem i enfarinem lleugerament un motlle d'uns 20-22 cm.
Batem la mantega amb el sucre fins que aquest es desfaci i quedi una textura fina i cremosa.
Batem els ous una mica i els anem afegint a la mantega poc a poc, barrejant-ho molt bé. Hi afegim l'essència de vainilla, després la farina tamisada, i el iogur mentres ho anem barrejant fins que quedi homogeni.
Aboquem la massa al motlle, n'allisem la superfície i al damunt hi posem les figues partides per la meitat. Jo no sabia si seria millor posar-les amb la pell a sobre o a sota, així que en vaig posar una mica de cada.
Ho fiquem al forn durant 1h aprox. Fins que quan el punxem amb un escuradents aquest surti net. Deixem reposar el pastís uns 20 minuts i el desenmotllem. El deixem damunt d'una reixeta perquè acabi de refredar-se abans de ser consumit.
Si voleu, quan acaba de sortir del forn, podeu barrejar una cullerada de sucre amb una culleradeta de canyella i escampar-ho per damunt del pastís. Li donarà un toc fantàstic, tot i que personalment, amb el dolç de les figues ja en tenia prou i no n'hi vaig posar.
Fins a la propera!
Però que booooooo!!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Se ve muy chula la tarta y seguro que muy rica!!
ResponEliminaUn beso
Por favor!! esa mano ahí con el trozo de pastel uffffffffff, me encanta este tipo de pastel, que rico!! un besote.
ResponEliminaQuina recepta! Espectacular! Mmmmmm....ha de ser boníssim!
ResponEliminaM'has d'explicar com has fet això de posar les fotos d'instagram a la barra de la dreta! ;-)
Petons,
Olga
Mmmque buena!!! Tiene un corte bien rico.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Mira que bé em va aquesta recepta...just avui he collit unes quantes figues i estava buscant idees....
ResponEliminaQue vagi bé! Clara
Boníssim i de temporada, s'ha d'aprofitar que la de la figa és ben curta! molt xula la barra d'Instagram, miraré de copiar-te ;) Un petó!
ResponEliminaLa textura del bescuit és impressionant! Quines ganes de fer-li una queixalada! Ja tens una més a Facebook! Una abraçada!
ResponEliminaFelicitats Marta.
ResponEliminaVaig fer aquesta coca dissabte i em va quedar boníssima.
Jo, en comptes de posar-les tallades per la 1/2 en vaig fer làmines i quan la vaig treure del forn i vaig posar canyella (sense sucre) per sobre. Amb la plata on la vaig fer, amb 40' en vaig tenir pro a 180º con dius tu. EXQUISITA, una porció amb el cafè després de sopar o amb una infusió de ratafia.
Felicitats Marta.
ResponEliminaVaig fer aquesta coca dissabte i em va quedar boníssima.
Jo, en comptes de posar-les tallades per la 1/2 en vaig fer làmines i quan la vaig treure del forn i vaig posar canyella (sense sucre) per sobre. Amb la plata on la vaig fer, amb 40' en vaig tenir pro a 180º con dius tu. EXQUISITA, una porció amb el cafè després de sopar o amb una infusió de ratafia.
ResponEliminaMarta; Una molt bona recepta, i aixó de agafar-les del arbre estant, té que ser deliciós, bonic i engrescador.
Salutacions Marta¡¡ :O)
Les figues són tan bones!!! Quin pastís més bo!! Bona setmana
ResponEliminaLes figues són tan bones!!! Quin pastís més bo!! Bona setmana
ResponElimina