25 de maig 2014

Pa de cervesa negra a la panificadora [El Asalta Blogs]

Pan de cerveza negra con panificadora

La recepta de pa que porto avui ja és la segona vegada que la faig. La primera vegada va volar en un sopar, i això que el resultat va ser regular pel que fa a l'aspecte (nota mental, no fer servir la cervesa acabada de sortir de la nevera si el que vull és fer-ne pa).

Aquesta segona vegada el pa és perfecte! Té un gust boníssim, la molla és tova amb crosta cruixent, és molt ràpid de fer (el faig amb la panificadora) i l'acabat de les llavors de rosella li dóna un toc molt vistós, crec que queda molt bonic, no creieu? M'ha sorprès molt gratament, aquesta recepta, i ja l'hem adoptat perquè es quedi a casa amb nosaltres... Sincerament, us recomano fer-lo.

19 de maig 2014

Iogurt casolà - versió 2

Yogur casero

Una de les primeres receptes que vaig publicar al blog va ser la de iogurt casolà. N'he fet moltes vegades més, des d'aleshores, i he simplificat la recepta. També n'he après molt i ja tinc les meves marques de iogurt i llet preferides per arribar a aconseguir l'acidesa i textura que ens agrada.

Podria semblar una tonteria, però si feu servir (sense ànim de fer propaganda i per posar uns exemples) La Fageda o Danone, llet fresca o esterilitzada, sencera o semi, els resultats varien molt. I finalment, l'estona que deixem els iogurts fent-se, també, evidentment. Recomano a qui comenci i no hagi obtingut els resultats desitjats, que vagi variant de marques fins a trobar el que funcioni millor per a tu.

12 de maig 2014

Pastís de formatge amb gerds

tarta de queso con frambuesa

Avui us porto una delícia de pastís que he fet diverses vegades i que mai ha fallat... En aquest cas hi he posat gerds frescos però s'hi poden posar maduixes, una barreja de fruits del bosc, mores, nabius... el que més us agradi, el que tingueu més a mà, frescos o congelats (descongelats prèviament, això si).

Us haig de confessar que detesto la cocció al bany maria. No em malinterpreteu, els resultats m'entusiasmen, però sempre pateixo al cuinar. No controlo bé la temperatura, la quantitat d'aigua, tinc por que entri aigua al motlle i inundi el pastís... catastrofista? segurament si.